• 13.09.2014 - 11:27
13.09.2014

Washington må bare være min favoritt by i hele verden. Alle mener at New York er byen over alle byer og for all del jeg elsker New York, det er en helt fantastisk by, men for meg er Washington «THE PLACE» Byen har alt, kjempe bra shopping, uendelig mange museer, flotte parker og en herlig atmosfære. Selv om Washington er en storby fikk i hvert fall ikke jeg inntrykk av dette de gangene jeg har vært der. Jeg slapp å presse meg gjennom folkemengder for å komme meg frem, selv når vi besøkte de store turistattraksjonene slapp vi greit unna køer, noe som var helt fantastisk. Hva er vel verre enn køer her i fra til evigheten, og timevis med venting? Washington er også en veldig elegant og stilfull by om man sammenligner den med New York og andre storbyer. Det kryr av vakre bygninger og monumenter der, som for eksempel The Capitol, det hvite hus, Kongress bygget, mange flotte minnesmerker fra de ulike krigene og min favoritt, Lincoln Memorial


Utsikten fra Lincoln Memorial mot Washington monument 
The Capitol

Det hvite hus


 Washington har også et mangfold av museer, for eksempel Smithsonian Museums. Her finner man 19 forskjellige museer og gallerier, altså noe for enhver smak. I sommer besøkte jeg National air and Space museum, og det anbefaler jeg alle å gjøre. Der får man sett alt fra månesteiner til astronautdrakter, og man kan til og med prøve ulike flysimulatorer. Jeg valgte også være med på et stjerneshow (?), husker ikke helt hva de kalte det, men det var i hvert fall sykt kult. Det anbefaler jeg virkelig til alle andre. Ellers finner man kunstmuseer og historiske museer og generelt mye som kan være kjekt å se.


Space museum 

For de som er glad i shopping er Georgetown plassen. Dette en av de koseligste delen av byen, og der har de alt. Man har alt fra store kjede butikker til små koselige butikker med særpreg, i tillegg er bydelen full av flott spisesteder. Her finner man både restauranter med 7 retters måltider, kaffebarer, koselige lunch plasser, den velkjente cupcakebutikken Georgetown cupcakes og mye mye mer. Georgetown er nok min favoritt del av byen, nettopp fordi man kan oppleve så mye forskjellig og fordi stede er kjempe koselig.   
De som er ute etter andre aktiviteter enn å vandre gatelangs og stå i kø har Washington mange flotte parker. Jeg vil anbefale C&O Canal, her kan man gå turer langs kanalen, man kan padle i kajakk, man kan sykle, mulighetene er mange. Like utenfor byen finner man også Great Falls Park, her kan man gå litt lengre og mer krevende turer, man kan dra på elverafting, ri på hester, man kan til og med prøve seg på fjellklatring.

 
Great Falls Park (fra google)

Andre steder jeg vil anbefale å besøke om du skal til Washington er den velkjente gravplassen Arlington, her kan man se blant annet graven til John F. Kennedy, man kan få med seg vaktskiftet (utrolig fascinerende) og man kan få et inntrykk av hva USA faktisk har vært med på og hvor mange menneskeliv som har gått tapt. Jeg vil også anbefale å ta turen til Mont Vernon, gården hvor George Bush bodde. Jeg er personlig ikke veldig glad i museer, jeg synes fort det kan bli litt kjedelig, men dette museet var kjempe kjekt og spennende. Vi fikk være med inn i huset der Bush bodde og vi lærte litt om hva han har gjort for USA. Man trenger ikke nødvendigvis å være med på guidet tur, for stedet er så idyllisk at det er fint å bare være der og gå rundt for seg selv. Absolutt verdt et besøk.


Arlington

Mont Vernon 

Jeg har vært i Washington D.C. to ganger og jeg har opplevd ganske mye av byen, men det er uendelig mye mer jeg har lyst å gjøre og så sett. Jeg har blant annet lyst å besøke Old Town Alexandria, jeg har hørt at det skal være kjempe koselig, jeg har også lyst å utforske Georgetown enda mer og kanskje bruke litt mer tid i parkene. Håper ikke det blir alt for lenge til jeg kan reise tilbake.

 

Et lite tips: Dersom du har tenkt seg til Washington om sommeren anbefaler jeg lette klær og mye vann. Store deler av byen er bygget i marmor, noe som gjør at det blir veldig varmt, og da mener jeg veldig varmt. Jeg selv gikk uten vann i mange timer, og det var ikke spesielt kjekt. Så husk det!

Og om noen skulle være interessert i å studer juss eller business, er Washington D.C. midt i blinken. 

Kristian

13.09.2014 kl.11:39

You have a great blogg!

Camilla

13.09.2014 kl.15:11

Ååå e får så lyst å reise dit når du skrive så fint om plassen! 😍

marienilsen

14.09.2014 kl.14:58

Camilla: åå så gøy å høre :)

marienilsen

14.09.2014 kl.14:58

Kristian: thank you :*
marienilsen

Mitt navn er Marie. Jeg er 19 år og kommer fra den lille vestlandsbyen Ålesund. Her på bloggen skriver jeg om mote, interiør og reising. Om du har noen spørsmål kan du enten kommentere her på bloggen, eller sende mail til mie96@live.no

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits