• 22.09.2014 - 19:11
22.09.2014

Jeg tenkte jeg skulle dele en oppskrift med dere. I går kveld fikk jeg nemlig lyst å lage granola. Jeg så litt rundt på nettet etter oppskrifter, men ettersom vi ikke hadde alle de ulike frøtypene som trengtes mikset jeg sammen noe av det vi hadde her hjemme. Resultatet ble både sunt og godt.

Dette trenger du:

2,5 dl mandler
2 dl valnøtter
2 dl linfrø 
2 dl gresskarkjerner 
1,5 dl havregryn
2 dl kokos 
5 ss honning
2 dl vann
1-2 ts kanel
1 ts kardemomme 


 
Sett oven på 190 grader. 


Start med å grovhakk mandlene og valnøttene. Deretter blander du korn og frø sammen og tilsetter nøttene og mandlene. Tilsett kanel og kardemommen og tilslutt blander du inn honningen og vannet. Hell blandingen utover et stekebrett. For de som ønsker litt ekstra søtsmak kan man gjerne strø litt sukker på toppen. Deretter setter du brettet midt i ovnen og la de stå i ca 8 minutter. Ta så ut brettet og bland gronolaen godt sammen slik at det som ligger på bunnen kommer på toppen. Pass på at kantene ikke blir brent. Sett brettet inn i oven i 8 nye minutter før du blander granolaen en gang til. Jeg lot min stå i ovnen i ca 30 minutter, altså jeg blandet den 4 ganger. Hvor lenge den skal stå i ovnen er avhengig av hvor godt stekt du ønsker den. Jeg synes en 30 minutter var perfekt steke tid, verken for godt eller for lite stekt, men som sagt alt etter smak og behag. 


 La granolaen avkjøles i 30-60 minutter før den kan nytes med din favoritt yoghurt. Det er både godt og enkelt, og jeg anbefaler alle å prøve det! 

 

marienilsen

Mitt navn er Marie. Jeg er 19 år og kommer fra den lille vestlandsbyen Ålesund. Her på bloggen skriver jeg om mote, interiør og reising. Om du har noen spørsmål kan du enten kommentere her på bloggen, eller sende mail til mie96@live.no

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits