• 21.09.2015 - 19:29
21.09.2015

Hei alle sammen. I dag tenkte jeg å dele en oppskrift med dere. Jeg er absolutt ingen ekspert på kjøkkenet, og har heller ikke vært så veldig interessert i matlaging tidligere, men den siste tiden har dette blitt en større og større interesse, og jeg bruker mer og mer tid på mat. Forrige uker fant jeg ferdigkokte scampi på Rema 1000 til en relativt rimelig pris, og tok derfor med meg en pakke hjem. For noen år siden, når jeg var på sommerferie i Spania, kom jeg over retten Gambas Al Pil Pil. Det ble en favoritt hos meg. Jeg og mamma har laget det noen få ganger i ettertid, men jeg har aldri laget det alene. Jeg skjønner ikke hvorfor, det er jo så godt, og ikke minst enkelt. Denne retten er også relativt billig å lage. Jeg kjøpte scampi for 39 kroner. Olje, hvitløk og chili måtte jeg kjøpe i tillegg, men dette er basisvarer som kan brukes til flere retter fremover. Med andre ord, en enkel og billig middag. Passer perfekt til oss studenter.

Det du trenger

  • ca 150g scampi, jeg brukte ferdigkokt
  • 2 dl olivenolje
  • 2 små, eller en stor chili
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1-2 ts paprikapulver
  • salt og pepper etter smak 
  • 2 basilikumblad til pynt

Start med å finhakk hvitløk, og kutt chili i relativt små biter. 

Varm opp en gryte og tilsett olivenolje. La denne varme seg opp, før du freser hvitløk og chili på middels varme. Deretter tilsetter du paprikapulver, salt og pepper. 

Tilsett så scampien. Siden jeg brukte ferdigkokte scampi, skal det kun noen på sekunder til i den varme oljen. Maks et halvt minutt. Ta så tilside gryten og få scampien over i en skål så for som mulig. 

Som dere sikkert ser lå min scampi i oljen litt for lenge, og den ble derfor litt for hard. Men det smakte likevel utrolig godt. Jeg fikk også med meg hjemmelagd focaccia fra mamma i går, og denne dyppet jeg i oljen. Det var nydelig.  

Anbefaler alle å teste ut denne retten, selv om skalldyr ikke er din favoritt! 

22.09.2015 kl.11:26

Dette så veldig godt ut
marienilsen

Mitt navn er Marie. Jeg er 19 år og kommer fra den lille vestlandsbyen Ålesund. Her på bloggen skriver jeg om mote, interiør og reising. Om du har noen spørsmål kan du enten kommentere her på bloggen, eller sende mail til mie96@live.no

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits