• 18.11.2015 - 09:44
18.11.2015

Jeg har hatt så innmari julestemning de siste dagene. Det har gått i julemusikk og pepperkaker her hjemme, og jeg er rett og slett helt klar for desember og jul. Jeg har bare lyst å sette i gang med julebaksten og pyntingen, se på koselige julefilmer og spise masse god mat, men jeg vet det er litt vel tidelig. Så da får jeg heller finne noe annet å fokusere på, eksamen for eksempel, og så får jeg satse på at julespiriten er der når det nærmer seg desember. 

Nå må jeg nesten komme meg avgårde til jobb. Vi snakkes!

 

 • 17.11.2015 - 17:32
17.11.2015

men noen ganger hadde det vært greit å kunne hoppe rundt på rosa skyer, danse på regnbuen og ikke bekymre seg for noe. 





Koseklærne er kommet på og jeg er i full gang med eksamensforberedelser. Vi har siste undervisningsuke denne uken, og neste uke har jeg en stor gruppeinnlevering som teller 100% på karakteren. Tre dager etterpå er det matteeksamen, og slik fortsetter det de neste tre ukene. Det er sant som de sier, eksamensperioden er noe herk. Jeg får prøve å se lyst på det, jeg kan kle meg i koseklær hver eneste dag, sove litt lenger enn vanlig, og jeg trenger ikke forlate huset om jeg ikke vil. I tillegg er eksamen den perfekte unnskyldning til å kose seg med litt ekstra usunnheter, hehe! 

Er det flere som har tøffe uker foran seg ? 

 • 17.11.2015 - 09:40
17.11.2015





Denne boken kjøpte jeg i USA i sommer, men har enda ikke fått lest den. Som dere ser handler den om hvordan man som kvinne kan gjøre suksess på arbeidsplassen, noe jeg synes virket veldig interessant. Med en grunderdrøm i bakhodet og en plan om å bli siviløkonom, er det ingen ulempe å kjenne til spillet utover det som står i pensum. Når eksamensperioden er over, og jeg har fått tid til å lese boken, skal dere ikke se bort ifra at jeg har blitt litt klokere på dette området og kanskje har noen tips å komme med.  

Ha en fin dag! 

 • 16.11.2015 - 09:53
16.11.2015

God morgen og god mandag! Forrige uke må ha vært den beste på lenge. Mange fine feiringer, mye god mat og en hel masse tid med vennene mine, bedre kan det ikke bli. Denne uken blir nok ikke like kjekk. Her i huset blir det øving til matteeksamen, som jeg har neste uke (HJELP), og skriving av semesteroppgave som er på agenda. Akkurat nå ser jeg mørkt på det hele, men jeg regner med det skal gå helt fint når jeg først kommer igang. Det er ofte det som er problemet, å faktisk begynne. 

Jeg startet denne mandagen med avokadotoast, i håp om at dette gir meg litt guts til å få unnagjort litt arbeid. Hvis ikke det hjelper så har jeg heldigvis en skuffe full av snacks som kanskje kan hjelpe på motivasjonene, hehe! 





Ha en fin dag dere ! 

 • 12.11.2015 - 11:20
12.11.2015

Tusen takk til alle søte der ute for de fine gratulasjonene. Det betyr så mye!

Gårsdagen var helt fantastisk. Jeg startet som sagt dagen med en god bursdagsfrokost sammen med mamma, etterfulgt av lunsj på Let's Eat med Kristian. Så dro jeg et par timer på skolen, før jeg dro ut med familien for å spise middag. Så mye god mat på en dag, akkurat slik jeg liker det. I løpet av dagen fikk jeg også mange fine gaver, som jeg gleder meg enormt til å ta i bruk. Det ble mest ting til leiligheten, men det er akkurat det jeg trenger, og hadde lyst på. Ellers fikk jeg brukt litt tid med mine nærmeste, og har totalt sett hatt en kjempefin dag. Tusen takk til alle som gjorde dagen min så bra! 

Håper dere hadde en fin dag også ! 

 • 11.11.2015 - 11:34
11.11.2015

ÆÆÆ tiden går så fort. Jeg kan nå si jeg er 19 år, men jeg føler fortsatt bare det er noen dager siden jeg ble 18. Jeg kan ikke tro det er et helt år siden jeg ble myndig, og et år siden jeg fikk sertifikatet. Det er sykt! Tiden flyr virkelig avgårde. 

Jeg startet dagen med koselig bursdagsfrokost sammen med mamma, så tok jeg et varmt bad og hadde et lite hjemmespa, og nå er jeg snart klar for lunsj sammen med Kristian. Jeg har en følelse av at dette blir en bra dag! 



Måtte dere ha en strålende onsdag! 

 • 10.11.2015 - 21:03
10.11.2015

I helgen skal jeg feire bursdagen min, og nå er jeg i full gang med planlegging. 19-årsdagen er i grunn ikke så veldig spesiell, men bursdag er bursdag. Feires det som feires kan sier nå jeg!  Jeg skal bare ha en liten feiring med noen få folk, men jeg tror det kan bli kjekt likevel.

Vanligvis pleier jeg å planlegge bursdagene mine i god tid, men i år har jeg rett og slett ikke hatt tid. Så når de obligatoriske matteopgavene jeg har strevd med de siste ukene var levert inn, satt jeg meg ned å søkte litt inspirasjon. Jeg begynner å nærme meg en plan nå, så om jeg jobber litt effektivt de neste dagene skal jeg nok nå mål før det braker løst.

 • 28.10.2015 - 09:46
28.10.2015

Jeg liker å kalle meg selv kaffeentusiast. De siste to årene har min interesse for kaffe vokst enormt, og jeg har så og si blitt avhengig. Noe av det verste med å flytte hjemmefra er tapet av espressomaskinen vår. Jeg er vandt til å lage meg ordentlig cappuccino nesten hver morgen, og det å flytte fra det privilegiet, er ikke så veldig kjekt. Jeg er veldig fornøyd med min nye Nespressomaskin, men den kan på langt nær sammenlignes med kaffe av ordentlig god kvalitet. Så de dagene jeg er hjemme hos mamma og pappa utnytter jeg en hver mulighet til å lage meg skikkelig kaffe♥ I dag ble det colombiansk kaffe til frokost, og det smakte himmelsk! Det spørs om jeg må begynne å spare til egen espressomaskin, hehe!



Er det flere kaffeentusiaster der ute? 

 • 27.10.2015 - 09:27
27.10.2015

Det å bo alene har mange fordeler. Jeg kan gjøre stort sett som jeg vil, når jeg vil, jeg kan spise det jeg vil, og jeg kan legge meg akkurat når det passer meg. Jeg har "ingen" å ta hensyn til. Høres ikke det deilig ut? Vel en ting skal være klart, det perfekte liv er ikke helt perfekt. Nå sitter jeg her å gnager på en halvtørr skive med brunost. Ikke så luksuriøst om jeg skal være ærlig. Jeg elsker å bo for meg selv, men når det kommer til å handle mat er det ikke så kjekt når man er alene. Maten blir gammel før jeg rekker å spise den opp, og jeg som er utrolig kresen på hva jeg spiser, takler dette svært dårlig. Det ender med at jeg kaste utrolig mye, som igjen er veldig kjedelig. Så da har jeg prøvd å handle mindre. Det funket i hvert fall dårlig. Når du står der, og det eneste man faktisk har tilgjengelig er pasta og et glass pesto, er ikke stemningen helt på topp. Ikke noe kjøtt, og ingen grønnsaker, nei da er det ikke så mye å skryte av. Men nå skal jeg slutte å klage over mine problemer, poenget var bare å få frem at det perfekte aldri er helt perfekt. I kveld skal jeg hjem til mamma og pappa, så da blir det nok ordentlig mat på meg. Ellers får jeg bare være flinkere å skrive handlelister, og sette av mer tid til planlegging. Hehe. 

Her er en sniktitt på dagens antrekk



Ha en strålende dag! 

 • 21.10.2015 - 10:30
21.10.2015

God morgen til

! På mandag lagde jeg bananpannekaker til frokost, og i dag har jeg lyst å dele oppskriften med dere. Frokost er dagens absolutt

viktigste måltid, og da kan man like gjerne gjøre litt ekstra ut av det. Bananpannekaker har vært en favoritt hos meg det siste året, man blir mett og god, og i tillegg smaker det himmelsk. Den perfekte start på dagen. Nå har jeg laget veldig mange ganger, og desilitermålet og vekten har blitt lagt bort for lenge siden, derfor blir oppskriften etter mine øyemål, hehe!.





Det du trenger

 

♥ 1 banan, most

 

♥ 1 egg

 

♥ 1-2 dl rugmel/havremel/byggmel (du velger selv)

 

♥1 dl melk

 

♥ 1 ts kardemomme

 

♥ litt salt

 

Mos bananen med en gaffel. Bland så inn resten av ingrediensene, og rør godt. La den stå noen minutter. Mitt tips er å lage røren før du steller deg, slik at den kan stå å svelge og godgjøre seg så lenge som mulig. Dette gir et bedre resultat. Når det gjelder mel, er det i grunn ikke så farlig hvilken type man bruker. Her er det snakk om smak og behag. Jeg er glad i å bruke rug og bygg, ettersom dette er sunnere og mer mettende enn for eksempel hvetemel. Med andre ord, perfekt til frokost !

 

Pannekakene stekes i stekepanne til de er gjennomstekt og har fått en gylden brunfarge. Jeg er veldig glad i å bruke bær som topping, men det finnes uendelig mye annet man kan bruke også. Kesam, syltetøy, brunost osv. Her er det bare å være kreativ. 



Håper det smaker !

 

 • 06.10.2015 - 18:44
06.10.2015



Hei! Er det noe som har sett det nye designet mitt? Det var virkelig på tide med litt forandring her på bloggen, så da slo jeg til med nytt design. Elsker at det er så enkelt, rent og oversiktlig. Mangler fortsatt litt småtterier her og der, men det skal jeg få fikset på i løpet av de neste dagene. 

Hva synes du? 

 • 30.09.2015 - 20:18
30.09.2015

Hei og god kveld! Når har jeg endelig fått Bloglovin opp og gå igjen, etter to års fravær. Dette er en av mine mest besøkte nettsider/apper i løpet av dagen, ettersom det gjør hverdagen enklere. Det var kanskje litt drastisk, men jeg som elsker å lese blogger, er helt avhengig av denne tjenesten. Da får man alt på en plass, og sparer seg for litt arbeid. Hehe! Om du ønsker å følge min blogg på blogloving kan du gjøre det HER.  På Bloglovin får du alle mine, og andre blogger sine oppdateringer i løpet av dagen. Du kan enkelt bla deg nedover og lese de nyeste innleggene. Alt på et og samme sted.



Ellers kan dere også følge med på Instagram, jeg heter marienilsen.



Følg med meg på Bloglovin HER og Instagram HER.

 

 Ha en fin kveld videre! Dere er gode♥

 • 05.10.2014 - 15:52
05.10.2014

1. Jeg er livredd for dyr. Jeg er redd for absolutt alle dyr, hunder, katter, fugler, alt som lever. Da jeg var liten hadde jeg store ønsker om både å kjøpe kanin og hest, men jeg tror mamma og pappa gjorde rett i å si nei. Vil ikke en gang tenke på hvordan det kunne ha gått. Jeg er også  veldig redd for insekt og krypdyr. Edderkopper for eksempel, jeg kan virkelig ikke fordra dem. 

 

2. Jeg elsker hvitløk. Hvitløk må være noe av det beste jeg vet. Jeg har det i nesten all mat, enten det er i form av saus eller i selve maten. Jeg klarer meg nesten ikke uten!

 

3. Jeg er ganske barnslig. Om vinteren for eksempel elsker jeg å være ute i snøen. Ake, snøballkrig osv, jeg elsker det. 

 

4. Jeg spiser ikke godteri. Jeg har ikke spist godteri på nesten 3 måneder, ikke fordi jeg prøver å spise sunt eller noe, men rett og slett fordi det ikke frister. Jeg kjenner ikke lenger noe søtsug, og tanken på alle stoffene som er i godteri gjør meg faktisk kvalm. Det at jeg ikke har spist godteri på tre måneder er ikke er stor prestasjon, men det er en begynnelse. Jeg har egentlig ikke noe mål om å slutte å spise godteri, får jeg virkelig lyst på sjokolade en dag kommer jeg nok til å ta meg en bit, men slik situasjonen er i dag har jeg ikke noen store behov. 

 

5. Jeg snakker like mye engelsk som norsk. Kjæresten min er halv amerikansk, så når jeg snakker til han går det på engelsk. Jeg vil ikke påstå jeg er særlig god i engelsk og et bredt ordforråd har jeg ikke, men jeg synes det er ganske kjekt å variere språket litt. HAHA. Jeg merker at jeg tenker mer og mer engelsk, noe som både er positivt og negativt. Det hender ofte at jeg blander sammen ord og uttrykk uten at jeg selv merker det. 

 

6. Jeg er veldig treg. Jeg bruker kanskje aller mest tid på å spise. Om morgenen bruker jeg mellom 20-30 minutter på frokosten. Jeg har prøvd mange ganger å spise fortere slik at jeg kan sove en halvtime lenger, men det går ikke. Jeg er alltid den som sitter igjen til sist med mat på fatet, og jeg er alltid den vennen mine må vente på. Jeg har også fått høre at jeg går ganske sent. Og jeg skjønner hva folk mener. Jeg rusler avgårde i mitt eget tempo og nyter livet. Om jeg er litt sent ute kan det hende jeg øker tempoet litt, men om det ikke er ytterst nødvendig lar jeg være.

 

7. Jeg spiser veldig lite. Det kan være fordi jeg spiser så sakte, og er derfor mett lenge før jeg har spist opp. Jeg klarer nesten aldri å spise opp maten min, så når jeg kjøper noe godt jeg skal kose meg med, ender jeg som regle opp med å gi bort halvparten til vennene mine, Det sies jo at det er bra å spise sakte, for da kjenner man på metthetsfølelsen når man skal og man overspiser ikke, men det er ganske irriterende når jeg blir sulten en time senere. Det skal ikke være lett. 

 

8. Jeg er enebarn. Jeg får ofte spørsmål om det ikke er kjedelig å være enebarn, spesielt når man er på ferie. Jeg synes overhode ikke det er kjedelig, jeg kunne faktisk ikke hatt det bedre. Da jeg var liten trengte jeg ikke å krangle om oppmerksomheten her hjemme. Jeg trenger ikke det nå heller, men oppmerksomhet er ikke like viktig i en alder av 18 år sammenliknet med for 10 år siden. Mange tror også enebarn er bortskjemt, men det stemmer ikke, i hvert fall ikke med meg. Det kan godt hende jeg har fått litt mer enn mange andre opp gjennom årene, men er ikke det helt naturlig? De som har tre barn skal jo fordele "godene" på tre, men her i huset er det bare meg. Det betyr ikke at jeg får tre ganger så mye som alle andre, og det betyr ikke at jeg kan velge og vrake i butikken, men det er en forskjell å fordele ting på en person, kontra tre-fire. 

 

9. Jeg stresser mye. Til tross for at jeg er veldig treg, stresser jeg ganske mye. Jeg bruker kanskje mer tid på å stresse over hvor mye jeg har å gjør, enn hva jeg bruker på å gjøre alt sammen. Jeg kan gjerne gå i flere dager å tenker på alle prøvene jeg skal øve til og alle innleveringene jeg har, og når jeg setter i gang med arbeide var det ikke så mye å gjøre som jeg trodde.

 

10. Jeg er et A-menneske. Jeg våkner alltid tidelig. Jeg sover sjeldent lenger enn 9-10 i helgene, og jeg er faktisk aldri morgen gretten. De har kanskje skjedd tre fire ganger at jeg våkner og er sur. Om kvelden derimot er jeg nesten alltid trøtt. Når klokken nærmer seg elleve blir øyelokkene nokså tunge, og om jeg har en dårlig dag kan jeg fort glefse til noen, nesten uten grunn. 

 

11. Jeg er mørkeredd. Jeg hater å gå ute alene når det er mørkt, og jeg blir helt sykt paranoid. 

 

12. Jeg er elsker å stå på slalom. Jeg har stått på ski siden jeg var tre år, og jeg har elsket det hele tiden. Jeg angrer skikkelig på at jeg ikke ble med i alpintklubb når jeg var mindre, for det hadde vært fantastisk gøy å vært med å konkurrere. Jeg vil ikke en gang tenke på hvor mye flinkere jeg kunne ha vært. 

 

13. Jeg er en drømmer. Jeg har lagt utallige planer for fremtiden og jeg har planlagt hundrevis av reisemål. Om alle planene mine skulle gjennomføres hadde jeg ikke hatt tid til annet enn å reise, studere og bygge hus. Med tanke på både økonomi og tid bør jeg enten kutte ned på min topp 200 drømmehusliste og den evig lange reise listen min, eller så kan jeg bli kjempe rik. Jeg skal bruk litt tid på å vurdere alternativene opp mot hverandre. 

 

14. Jeg er svært ironisk av meg. Jeg bruker ironi og sarkasme hele tiden. Til tider litt for mye.

 • 30.09.2014 - 19:37
30.09.2014

Jeg kom nettopp hjem fra en knallhard treningsøkt. Jeg er helt utslitt, for idag ga jeg virkelig alt og pushet meg selv til ytterste. Utrolig smertefullt der og da, men i ettertid føles det helt fantastisk. Jeg regner med litt stive og støle muskler her og der, men det får bare være. Jeg hadde forresten heldagsprøve i norsk i dag, noe som forsåvidt gikk helt greit. Jeg valgte å skive om presset ungdom føler på, og hvor hardt det er å aldri føle seg bra nok. Sikkert de fleste som har kjent den følelsen? Etter fire-fem timer med intensiv skriving dro jeg på jobb, og etter det dro jeg å trente. Kjenner jeg er ganske sliten etter dagen, så det skal bli godt å ta seg en dusj og slenge seg på sofaen. 

Litt inspirasjon i hverdagen!







Ha en fortsatt fin dag!

 • 22.09.2014 - 19:11
22.09.2014

Jeg tenkte jeg skulle dele en oppskrift med dere. I går kveld fikk jeg nemlig lyst å lage granola. Jeg så litt rundt på nettet etter oppskrifter, men ettersom vi ikke hadde alle de ulike frøtypene som trengtes mikset jeg sammen noe av det vi hadde her hjemme. Resultatet ble både sunt og godt.

Dette trenger du:

2,5 dl mandler
2 dl valnøtter
2 dl linfrø 
2 dl gresskarkjerner 
1,5 dl havregryn
2 dl kokos 
5 ss honning
2 dl vann
1-2 ts kanel
1 ts kardemomme 


 
Sett oven på 190 grader. 


Start med å grovhakk mandlene og valnøttene. Deretter blander du korn og frø sammen og tilsetter nøttene og mandlene. Tilsett kanel og kardemommen og tilslutt blander du inn honningen og vannet. 



Hell blandingen utover et stekebrett. For de som ønsker litt ekstra søtsmak kan man gjerne strø litt sukker på toppen. Deretter setter du brettet midt i ovnen og la de stå i ca 8 minutter. Ta så ut brettet og bland gronolaen godt sammen slik at det som ligger på bunnen kommer på toppen. Pass på at kantene ikke blir brent. Sett brettet inn i oven i 8 nye minutter før du blander granolaen en gang til. Jeg lot min stå i ovnen i ca 30 minutter, altså jeg blandet den 4 ganger. Hvor lenge den skal stå i ovnen er avhengig av hvor godt stekt du ønsker den. Jeg synes en 30 minutter var perfekt steke tid, verken for godt eller for lite stekt, men som sagt alt etter smak og behag. 


 La granolaen avkjøles i 30-60 minutter før den kan nytes med din favoritt yoghurt. Det er både godt og enkelt, og jeg anbefaler alle å prøve det! 

 

 • 31.08.2014 - 17:53
31.08.2014

Dette har jeg gjort i dag! 

Jeg har ikke noe særlig høydeskrekk til vanlig, men i dag fikk jeg virkelig kjent på det lille som var. Jeg har nemlig klatret i trær, fløyet over en elv og svingt med i lianer. Følte meg som Tarzan et lite øyeblikk, haha. Det var ganske så skummelt og jeg kjente det kriblet godt i magen, men det var absolutt verdt det. Vi måtte i enkelte tilfeller ty til litt sang for å roe ned nervene, noe jeg tror hjalp. Alle kom seg i hvert fall gjennom banene like hel, og jeg tror alle var enige om at dette var kjempe kjekt. For de som ikke har prøvd dette enda, anbefaler jeg virkelig å ta turen til Valldal aktivitetspark, eller andre liknende parker! For dette var utrolig gøy!

 

Snakkes!

 

 • 29.11.2012 - 22:16
29.11.2012

Tenkte jeg skulle legge ut en liten ønskeliste nå som det nærmer seg jul. Har egentlig ikke tenkt så mye på hva jeg ønsker meg , jeg føler jag har det aller meste jeg trenger, men så klart har jeg noen ønsker i hodet. 






JC lita spikes,  JC lita i brunt skinn,   MBMJ lommebok,   50mm linse,  Spotify premium,  og litt forskjellig accessories

Det sikkert mye mer jeg egentlig kunne tenkt meg, men jeg synes ikke det er så gøy å få akkurat det jeg ønsker meg. Det kan lett  bli litt upersonlig og at det er kjøpt bare for å kjøpe noe. Mye bedre med noe som overrasker skikkelig , eller hva? Neida, jeg blir så klart glad for alt jeg får♥

Hva ønsker du deg til jul?

xoxo

 • 17.11.2012 - 17:33
17.11.2012

Hei, om bare litt skal jeg og Marte møtes for å gjøre helt ferdig bursdagslokalet og ordne til maten før gjestene kommer. Har jobbet å styret på i hele for å få alt i stand, men jeg tror det alle meste er i boks, det er bare gjestene som mangler! 

Ha en strålende kveld alle sammen! 

xoxo

 • 16.11.2012 - 21:42
16.11.2012

Hadde jo bursdag på søndag som var og jeg fikk jo så klart gaver. Har jo lenge slitt med en tv som ikke funker som den skal, noen ganger måtte jeg slå på den for å få frem bildet.. haha, så på søndag når jeg kom hjem sto det både ny tv og nytt lydanlegg på rommet mitt og ventet på meg. Her blir det mye musikk fremover, det lover jeg! Haha, nå kan mamma og pappa angre seg! 





Er SUPER fornøyd. 

Nå går jeg opp å legger meg på sofaen, ser litt tv med familien og slikt før jeg legger meg. Må tidelig til sengs i dag , for morgendagen blir nok veeeldig lang!

xoxo

 • 27.10.2012 - 18:09
27.10.2012

I går var en helt fantastisk dag. For det første sluttet vi tidligere på skolen fordi vi ikke hadde lærer, så rundt haøv to dro jeg på Moa med Maria. På kvelden møtte jeg først Sara, Maria og Marte . Vi dro hjem til meg og lagde middag og etter en stund kom Kristin også. Vi koste oss kjempe mye med god mat, godt humør og singstar. Haha, lenge siden.


I dag tidelig etter vi hadde spist frokost var det på tide å kjenne på snøen, så da ble det en form for "snøbading"



Sitter fortsatt i pysjen min så nå må jeg hive meg rundt, skal tross alt møte noen venner om bare 25 min. Wheee!

xoxo

marienilsen

Mitt navn er Marie. Jeg er 19 år og kommer fra den lille vestlandsbyen Ålesund. Her på bloggen skriver jeg om mote, interiør og reising. Om du har noen spørsmål kan du enten kommentere her på bloggen, eller sende mail til mie96@live.no

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits