• 11.10.2014 - 21:35
11.10.2014

Startet dagen med varm sjokolade på choklad fabriken på Sødermalm

Fant en meget kul telefonkiosk

Kunst

Utsikten fra Gondolen

Utsikt over Søder

Gøtagatan, Sødermalms handlegate

Utkanten av Gamla Stan

Utsikt fra museet Skansen

Skansen

Skansen

Skansen

Skansen

Vi  fikk med oss en ganske intens slosskamp

Skansen

Skansen

Skansen

Utsikt mot byen

Grøna Lund

Båttur

Utsikt mot Gamla Stan

Gamla Stan


Jeg har hatt det så kjekt i dag. Vi startet med en tur på Sødermalm også kalt Søder. Denne delen av byen er litt mer bohem og avslappet, noe jeg likte veldig godt. Vi brukte litt tid i Gøtagatan, som er hovedgaten på Søder, hvor jeg blant annet fikk kjøpt meg en ny kåpe. Vi tok også turen innom på choklad fabriken avdeling Søder og nøt enda en kopp med himmelsk sjokolade. Etter spaserte vi til et utsiktspunkt som het Gondolen. Der hadde vi utsikt ut mot Stockholms skjærgård og inn mot hele byen. Det var så vakkert. Etter en liten pause på hotellrommet tok vi turen videre til Djurgården. Dette er en kjempe idyllisk øy like utenfor Stockholm sentrum. Man kan både gå og ta buss dit, men vi valgte å ta båt, og det er jeg virkelig glad for. Det var så fint. Vi fikk sett hele Stockholm, både sentrum, Gamla Stan og Søder, i det solen gikk ned. Det bilde kommer jeg aldri til å glemme.

På Djurgården finner man mange forskjellige museer slik som Abba-museet, Vasa-museet, Skansen osv. Jeg hadde mest lyst på Skansen, og slik ble det. Skansen er et friluftsmuseum hvor de både har koselige små bygninger fra gammelt av og en slags dyrepark. De hadde blant annet bjørner, ulver og gauper der, noe jeg synes var ganske fascinerende.  Det var også mulig å kjøpe alt av svensk tradisjon der, både når det gjelder mat og kunst. Kjempe koselig etter min mening! Etter enda en lang dag med mye gåing tok vi båten tilbake til Gamla Stan (hvor hotellet vårt ligger) og fant oss en koselig italiensk restaurant. Vi spiste kjempe deilig Carbonara til middag og avsluttet det hele med svenske sjokoladeboller og kaffe til dessert. Akkurat nå ligger jeg i senge, nydusjet og ferdigpakket, og er snart klar for en eller annen svensk film kombinert med brus og snacks.

Håper dere har hatt en like bra dag som meg!

  • 10.10.2014 - 22:49
10.10.2014

Heihei! Da har vi kommet oss tilbake til hotellet, og er snart klare for å ta kvelden. Jeg er helt utslitt etter all gåingen, så det skal bli godt å få slappet helt av.

Vi startet dagen med et koselig frisørbesøk i Kungensgate. Det var virkelig på tide å få stusset håret og få kuttet litt ned på lengden. Jeg var så sykt lei av det halvlange pistrete håret. Det var overraskende billig å klippe seg her, jeg betalte 390 for føn, vask og klipp, og hjemme hadde jeg sikkert betalt opp mot det dobbelte! Som den sunnmøringen jeg benyttet jeg meg så klart av den muligheten, haha. Etter en avslappende start hos frisøren bar turen videre til Stockholms mange gater. Vi har vandret opp og ned nesten alt av gater i Stockholm sentrum og Gamla Stan, noe som førte til ganske såre føtter. Jeg innbiller meg at jeg hadde et ganske festlig ganglag mot slutten av dagen!

Det har vært en helt fantastisk dag, men jeg kjenner det skal bli godt å få seg litt søvn. Jeg må tross alt lade opp til morgendagen for tar vi turen til Søder og til Djurgården. Jeg gleder meg skikkelig!

 

Her er dagen min i bilder


Jakke// H&M  Bukse// Now and then  Genser// Pimkie  Hatt//H&M  Veske// H&M  Sko// Next

  • 09.10.2014 - 19:33
09.10.2014

Nå ligger jeg rett ut i sengen med snacks og brus ved siden av meg og nyter livet. Jeg har hatt en helt fantastisk dag til tross for en nokså tidelig morgen. Reisen hit gikk helt greit. Jeg blir normalt veldig rastløs av å fly, men i dag sov jeg hele turen. Det var sååå deilig å våkne opp og så bare var jeg i Stockholm!

Dagen i dag har blitt brukt å gjøre oss kjent i byen, som også innebar litt shopping og mye spising. Vi spiste blant annet lunsj på en kjempe koselig plass som heter under Kastanjen. Jeg bestilte ertesuppe med pannekaker,  som tydeligvis er en veldig vanlig rett her i Sverige. Jeg hadde aldri hørt om den kombinasjonen før, men det var overraskende godt. Absolutt verdt å prøve. Utover dagen ble det litt kafébesøk også, vi kom over en plass som het Sjokolade fabrikken. Der fikk jeg servert varm sjokolade, og det var helt himmelsk. I morgen er planen å  gjøre oss enda mer kjent i byen, vi skal utforske Gamla Stan og området rundt Stureplan. Jeg gleder meg som bare det.

Det har regnet i hele dag, så jeg tok bare noe få bilder Ertesuppe og Pannekake
Varm sjokolade  • 09.10.2014 - 05:17
09.10.2014

Dagen min startet ganske tidelig. Alarmen ringte allerede 04:40 og jeg vil påstå jeg var ganske trøtt i trynet, kanskje litt gretten også. Men når man først har kommet seg opp og ut av sengen går det overraskende fint. Om få minutter kjører vi til flyplassen hvor turen går videre til Stockholm. GUD så jeg gleder meg. Jeg skal ta masse bilder, spise mye god mat, og bare kose meg skikkelig. Shoppestoppen blir satt på vent denne helgen, så lommeboken skal få merke litt aktivitet. Dersom jeg får tid skal jeg oppdater her på bloggen, hvis ikke kan dere følge meg på instagram @marienilsen.

 

Her er mitt reiseantrekk 

Ha en fortsatt fin dag!

  • 08.10.2014 - 17:53
08.10.2014

reiser jeg til Stockholm. Jeg er supergira og klarer nesten ikke vente. Det skal bli så godt å komme seg vekk noen dager og lade opp til en ny periode med mye stress og arbeid. Jeg reiser kun med mamma, så det skal bli en real jentetur med shopping og avslapping. Ingen menn som maser i butikkene eller som er missfornøyd. Kan nesten ikke bli bedre. Jeg er i full gang med pakkingen, og jeg ser endelig lys i enden av tunnelen.. Neida.. joda, jeg synes pakking er så vanskelig. Man kan aldri være sikker på været, blir det varmt? eller kaldt? eller blir det regn? Hvilke sko skal jeg ha med?  Det skal ikke være lett. Etter ca hundre ganger innom yr og litt inspirasjon fra andre blogger begynner jeg å få LITT kontroll, og om det skulle bli krise, ligger Stockholms mangfold av motebutikker bare et steinkast unna. 


I håndbagasjen har jeg 


PC/    ekstra linse til kameraet (50mm) /   sminkeveske/     lipbalm og body lotion er et must etter en lang flytur /   Solbriller, er redd de vil knekke i kofferten/    hårbørste /     ekstra batteri til mobil /   sokker, jeg fryser så og si hele tiden, så varme sokker er også et must for meg/   kamera, det har jeg alltid med i håndbagasjen

 

Vi snakkes  i morgen!

  • 07.10.2014 - 15:45
07.10.2014

Jakke// H&M  Bluse// Kappahl  Bukse// Now and Then  Skjerf// Pimkie  Solbriller// M&S

  • 06.10.2014 - 20:34
06.10.2014

Jeg kjørte en tur til Alnes i dag for å ta bilder. Det er jo så vakkert der ute, og med det været vi har hatt i dag kunne ikke forholdene blitt stort bedre. Kameraet var nesten tomt for strøm, men jeg fikk heldigvis tatt noen bilder. 


Er det ikke vakkert? 

  • 06.10.2014 - 14:48
06.10.2014

Heihei! I dag våknet jeg klokken åtte. Det var litt for tidelig selv for meg å være, men takket være arbeiderne som holder på i bakgården var det helt umulig å sove. Jeg brukte morgenen til å endre litt på designet her på bloggen, jeg laget meg en ordentlig god frokost og så litt på tv. Det er vel slik man skal gjøre i ferien? Litt ut på dagen fikk jeg besøk av ei venninne. Vi bestemte oss for å gå en tur, og vi tok like gjerne med oss kameraet slik vi kunne ta litt bilder. Det er jo bare helt nydelig ute i dag! Det ble ganske mye tull på oss, men vi klarte å få til noen bra bilder til slutt, blant annet av dagen antrekk

Jakke// Bikbok  Bukse//H&M  T-skjorte// H&M  Skjerf/ FWSS  Hatt// H&M  Klokke// Daniel Wellington  Sko// NextVi snakkes!

  • 05.10.2014 - 15:52
05.10.2014

1. Jeg er livredd for dyr. Jeg er redd for absolutt alle dyr, hunder, katter, fugler, alt som lever. Da jeg var liten hadde jeg store ønsker om både å kjøpe kanin og hest, men jeg tror mamma og pappa gjorde rett i å si nei. Vil ikke en gang tenke på hvordan det kunne ha gått. Jeg er også  veldig redd for insekt og krypdyr. Edderkopper for eksempel, jeg kan virkelig ikke fordra dem. 

 

2. Jeg elsker hvitløk. Hvitløk må være noe av det beste jeg vet. Jeg har det i nesten all mat, enten det er i form av saus eller i selve maten. Jeg klarer meg nesten ikke uten!

 

3. Jeg er ganske barnslig. Om vinteren for eksempel elsker jeg å være ute i snøen. Ake, snøballkrig osv, jeg elsker det. 

 

4. Jeg spiser ikke godteri. Jeg har ikke spist godteri på nesten 3 måneder, ikke fordi jeg prøver å spise sunt eller noe, men rett og slett fordi det ikke frister. Jeg kjenner ikke lenger noe søtsug, og tanken på alle stoffene som er i godteri gjør meg faktisk kvalm. Det at jeg ikke har spist godteri på tre måneder er ikke er stor prestasjon, men det er en begynnelse. Jeg har egentlig ikke noe mål om å slutte å spise godteri, får jeg virkelig lyst på sjokolade en dag kommer jeg nok til å ta meg en bit, men slik situasjonen er i dag har jeg ikke noen store behov. 

 

5. Jeg snakker like mye engelsk som norsk. Kjæresten min er halv amerikansk, så når jeg snakker til han går det på engelsk. Jeg vil ikke påstå jeg er særlig god i engelsk og et bredt ordforråd har jeg ikke, men jeg synes det er ganske kjekt å variere språket litt. HAHA. Jeg merker at jeg tenker mer og mer engelsk, noe som både er positivt og negativt. Det hender ofte at jeg blander sammen ord og uttrykk uten at jeg selv merker det. 

 

6. Jeg er veldig treg. Jeg bruker kanskje aller mest tid på å spise. Om morgenen bruker jeg mellom 20-30 minutter på frokosten. Jeg har prøvd mange ganger å spise fortere slik at jeg kan sove en halvtime lenger, men det går ikke. Jeg er alltid den som sitter igjen til sist med mat på fatet, og jeg er alltid den vennen mine må vente på. Jeg har også fått høre at jeg går ganske sent. Og jeg skjønner hva folk mener. Jeg rusler avgårde i mitt eget tempo og nyter livet. Om jeg er litt sent ute kan det hende jeg øker tempoet litt, men om det ikke er ytterst nødvendig lar jeg være.

 

7. Jeg spiser veldig lite. Det kan være fordi jeg spiser så sakte, og er derfor mett lenge før jeg har spist opp. Jeg klarer nesten aldri å spise opp maten min, så når jeg kjøper noe godt jeg skal kose meg med, ender jeg som regle opp med å gi bort halvparten til vennene mine, Det sies jo at det er bra å spise sakte, for da kjenner man på metthetsfølelsen når man skal og man overspiser ikke, men det er ganske irriterende når jeg blir sulten en time senere. Det skal ikke være lett. 

 

8. Jeg er enebarn. Jeg får ofte spørsmål om det ikke er kjedelig å være enebarn, spesielt når man er på ferie. Jeg synes overhode ikke det er kjedelig, jeg kunne faktisk ikke hatt det bedre. Da jeg var liten trengte jeg ikke å krangle om oppmerksomheten her hjemme. Jeg trenger ikke det nå heller, men oppmerksomhet er ikke like viktig i en alder av 18 år sammenliknet med for 10 år siden. Mange tror også enebarn er bortskjemt, men det stemmer ikke, i hvert fall ikke med meg. Det kan godt hende jeg har fått litt mer enn mange andre opp gjennom årene, men er ikke det helt naturlig? De som har tre barn skal jo fordele "godene" på tre, men her i huset er det bare meg. Det betyr ikke at jeg får tre ganger så mye som alle andre, og det betyr ikke at jeg kan velge og vrake i butikken, men det er en forskjell å fordele ting på en person, kontra tre-fire. 

 

9. Jeg stresser mye. Til tross for at jeg er veldig treg, stresser jeg ganske mye. Jeg bruker kanskje mer tid på å stresse over hvor mye jeg har å gjør, enn hva jeg bruker på å gjøre alt sammen. Jeg kan gjerne gå i flere dager å tenker på alle prøvene jeg skal øve til og alle innleveringene jeg har, og når jeg setter i gang med arbeide var det ikke så mye å gjøre som jeg trodde.

 

10. Jeg er et A-menneske. Jeg våkner alltid tidelig. Jeg sover sjeldent lenger enn 9-10 i helgene, og jeg er faktisk aldri morgen gretten. De har kanskje skjedd tre fire ganger at jeg våkner og er sur. Om kvelden derimot er jeg nesten alltid trøtt. Når klokken nærmer seg elleve blir øyelokkene nokså tunge, og om jeg har en dårlig dag kan jeg fort glefse til noen, nesten uten grunn. 

 

11. Jeg er mørkeredd. Jeg hater å gå ute alene når det er mørkt, og jeg blir helt sykt paranoid. 

 

12. Jeg er elsker å stå på slalom. Jeg har stått på ski siden jeg var tre år, og jeg har elsket det hele tiden. Jeg angrer skikkelig på at jeg ikke ble med i alpintklubb når jeg var mindre, for det hadde vært fantastisk gøy å vært med å konkurrere. Jeg vil ikke en gang tenke på hvor mye flinkere jeg kunne ha vært. 

 

13. Jeg er en drømmer. Jeg har lagt utallige planer for fremtiden og jeg har planlagt hundrevis av reisemål. Om alle planene mine skulle gjennomføres hadde jeg ikke hatt tid til annet enn å reise, studere og bygge hus. Med tanke på både økonomi og tid bør jeg enten kutte ned på min topp 200 drømmehusliste og den evig lange reise listen min, eller så kan jeg bli kjempe rik. Jeg skal bruk litt tid på å vurdere alternativene opp mot hverandre. 

 

14. Jeg er svært ironisk av meg. Jeg bruker ironi og sarkasme hele tiden. Til tider litt for mye.

  • 03.10.2014 - 18:24
03.10.2014

Klokken 2 i dag gikk jeg ut fra skolen med et stort glis. Endelig ferie. De siste dagene har motivasjonen vært lik null, og jeg er evig takknemlig for denne kommende uken. Da skal jeg slappe av og kose meg masse. Da jeg kom hjem idag satt jeg meg ned og så gjennom litt bilder fra sommerferien. Jeg var jo både i USA og Italia i ferien, og jeg hadde det helt fantastisk begge plassene. USA turen skal jeg komme tilbake til senere, men jeg tenkte jeg kunne dele noen av bildene fra Italia med dere.

 

I Italia bodde i en liten by som het Desenzano ved Gardasjøen. Byen var ikke så veldig stor, men de hadde det mest nødvendige. Restauranter, noen få klesbutikker, kafeer, isbarer osv. Det var ikke så mange turister der, noe jeg var veldig glad for. Jeg kan ikke fordra de plassene som er laget for turister, og hvor alle kelnerne snakker norsk eller svensk. Det slapp vi heldigvis unna. Like ved hotellet vårt lå der en liten lokal kaffebar hvor vi fikk kjøpt verdens beste cappuccino til under 15 kroner. Så herlig! Tror vi var eneste turistene der. Ellers reiste vi litt rundt, vi var både i Garda, Verona, Sirmione og Milano. De tre første stedene var helt fantastiske, kanskje litt vel mye turisme, men for all del, kjempe koselig. Milano derimot er ikke min favoritt, men det er kjekt å ha vært der.

 

Her er noen av mine mange bilder
  • 01.10.2014 - 16:20
01.10.2014

Min tre år gamle teddykåpe er endelig kommet ut av klesskapet og er klar for bruk. Den er så utrolig god og varm, og jeg håper virkelig jeg får brukt den mye i løpet av høsten og vinteren. Etter skolen idag skulle jeg  prøve å ta noen antrekksbilder, men vinden var så sterk at det nesten var umulig. Håret flagret i alle retninger og jeg var litt bekymret for at kamerat skulle velte over ende. Det gikk heldigvis bra med kamerat, men bildene ble ikke allverdens. 

Teddykåpe// Bikbok  Genser// Cubus  Skjørt// Bikbok  Sko//Eurosko  Klokke//Daniel Wellington  Smykke//Glitter

marienilsen

Mitt navn er Marie. Jeg er 19 år og kommer fra den lille vestlandsbyen Ålesund. Her på bloggen skriver jeg om mote, interiør og reising. Om du har noen spørsmål kan du enten kommentere her på bloggen, eller sende mail til mie96@live.no

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits