• 19.02.2016 - 14:48
19.02.2016

Hei og god fredag! Er det ikke deilig med helg? og for noen av dere vinterferie?

Denne fredagen har s langt vrt helt perfekt. Solen skinner, kjleskapet er fylt opp, huset er vasket, jeg er i strlende humr, og ikke minst, jeg har fri. Jeg velger legge fra meg alt av skolearbeid i dag, og skal heller fokusere p det senere i helgen. Noen ganger m man belnne seg selv med fri, hehe, og i dag er den perfekte dagen for slikt. Jeg fr besk av Kristian i kveld, men fr den tid skal jeg bare kose meg helt alene, g en tur i solen, ta en dusj, og rett og slett bare nyte livet. Herlig, eller hva? 

Bare for starte fredagskosen litt ekstra tidlig, lagde jeg til mager kesam med litt forskjellige br da jeg kom hjem fra skolen. Det er serrist noe av det beste jeg vet, og for meg er dette en veldig god erstatning til godteri. Det er bde sunt og godt, og ekstremt lettvindt. Absolutt noe teste ut for de som ikke har prvd det enda!






Hva skal dere i dag? 

  • 21.01.2016 - 14:03
21.01.2016

Det er s deilig vre tidlig ferdig p skolen, jeg fr liksom s mye mer ut av dagene. I dag var jeg ferdig klokken tolv, og det frste jeg gjorde nr kom hjem var lage til en ordentlig god lunsj. En av mine absolutt favorittretter er pasta med pesto og kylling, men siden kylling er litt vel mye til lunsj, ble det bacon i stede. Det er absolutt en rett jeg vil anbefale til alle som nsker et enkelt og godt mltid. Kok opp pasta, bland den med pesto, og topp med stekt bacon og parmesan. MUMS♥





Hper dere fr en fin dag videre !

  • 07.01.2016 - 13:12
07.01.2016





Ingenting slr hjemmelaget linsesuppe med en hel del sterke krydder. Det er i hvert fall ingenting som er bedre nr man har sr hals og er forkjlet!

  • 23.12.2015 - 19:05
23.12.2015






Ingenting er som en Virgin Mojito, alts mojito uten alkohol, p en helt vanlig ukedag. Her om dagen kom jeg over litt frisk mynte p Rema, og da klarte jeg ikke dy meg. Da tok jeg like gjerne med meg en flaske Sprite brus og et par lime, og fikk jeg en super start p kvelden. Nr man frst skal kose seg med brus, kan man like gjerne bruke noen f minutt ekstra p gjre den enda bedre. Jeg knuste isbiter og mynte i blenderen, sammen med saften av en lime og en klype sukker. Dette helte jeg over i et glass og tilsatte Sprite. Det tar maks fem minutter, og resultatet er hundre ganger s bra som et glass med vanlig brus. Br absolutt testes ut !

  • 31.10.2015 - 11:46
31.10.2015





Helt siden jeg var liten har jeg elsket havregrt. Jeg har hatt perioder hvor jeg har spist det hver dag til frokost, eller hver dag til kvelds. N har det heldigvis roet seg litt ned, og jeg spiser det bare to-tre ganger i uken. Uansett, jeg tenkte tipse dere om frosne br. Dette er faktisk noe av det beste jeg vet. Varm havregrt toppet med frosne br. Yummy♥ Brene tiner etter noen f minutter, s ingen fare for harde isklumper. Hehe. I tillegg er det superbillig. Jeg er helt sikker p at jeg bruker maks en femmer p hver porsjon med grt jeg lager, ogsom student er dette helt optimalt.

Hva er din frokostfavoritt?

  • 28.10.2015 - 20:52
28.10.2015

I dag har jeg lyst dele en oppskrift med dere.

Lompe- og lefsepizza har vrt utrolig populrt den siste tiden, og det er med god grunn. Jeg har testet mange forskjellige varianter opp gjennom tiden, men min favoritt er uten tvil hvit lefsepizza.Det er s godt, og ikke minst veldig enkelt. Det tar maks ti minutter fra du starter til maten str p bordet. Bedre kan det vel ikke bli i en hektisk hverdag?

Til n porsjon trenger du

♥ 2 Lomper/lefser

♥ 3 ss Creme Fraiche eller rmme

♥ 1-2 fedd hvitlk

♥ salt og pepper etter smak

♥ litt oregano

♥ ost

♥spekeskinke

♥ tomat

♥ ruccola

Sett ovnen p 200 grader.

Start med blande Creme Fraichen, finhakket hvitlk, oregano, salt og pepper. Legg s to lefser p et bakepapir(p rist), og smr sausen utover lefsene. Topp det hele med ost. Pizzaene stekes i 3-5 minutter, avhengig av hvor godt stekt du nsker den. Jeg liker den best nr osten har blitt gylden, og bunnen er litt spr, s jeg lar den st i nesten 5 minutter.

Nr pizzaene er tatt ut av ovnen kan man legge p akkurat det man vil. Mine favoritter er spekeskinke, ruccola og tomat, men dette er smak og behag.

Sgodt, og s enkelt! Perfekt i en travel hverdag.

  • 23.10.2015 - 11:13
23.10.2015

God morgen! I natt sove jeg hele 9 timer, og det var s deilig! Endelig fikk jeg sovet ut. Denne fredagsmorgenen har jeg derfor ekstremt mye energi, og alt tyder p at denne dagen blir super. Det er helt fantastisk kunne starte helgen i et slikt humr, og i tillegg vre fremp med svn.

I dag lagde jeg men en enkel frokost. Havregrt, med Bringebr fra Valldal og selvpluket rips fra egen hage, og en god kopp kakao♥





Ellers vil jeg nske dere en riktig god fredag. Mtte den bli like bra for dere, som den er for meg !

  • 20.10.2015 - 19:55
20.10.2015

Da jeg var i Bergen for noen uker siden ble jeg helt hektet p Pumpkin Spice Latten fra Starbucks, overraskende nok ettersom jeg ikke kan fordra Starbucks kaffe til vanlig. Jeg vet at Pumpkins Spice Latte er veldig usunt, men en gang i blant m det vre lov unne seg noe godt. Eller hva? Grsdagen var en utrolig bra dag, s da valgte jeg toppe det hele med hjemmelaget enPumpkin Spice Latte. Litt tid tok det, men det var absolutt verdt det.

Det du trenger

♥ 3 ss gresskarpur

♥ 3 dl melk

♥ 1,5 ts kanel,

♥ 1 ts muskat

♥ 1 ts kardemomme

♥ 2 ss sukker

♥ 1 ss vaniljesukker

♥ 2 shoter espresso

(Vet mange bruker sirup, ingefr og nelik i, men det hadde jeg ikke her hjemme, s da lot jeg bare vre)

Dersom du ikke fr tak i gresskarpur i butikken, kan man enkelt lage det selv. Da jeg spurte etter det p butikken i gr, bare lo de av meg, s da mtte jeg ta saken i egne hender.

Gresskarpur

Forvarm ovnen p 175 grader.

Del gresskaret i to, og ta ut alt av steiner og fr.

Legg dem deretter med den flate siden ned i en ildfast form, og tilsett 2-3 dl vann.

Sett s gresskaret i ovnen og la det st i 45-60 minutter.

Bruk en skje til ta ut massen, og mos den med en gaffel, eller bruk kjkkenmaskin.

Oppbevares kaldt i en tett boks.

Pumpkin Spice Latte

Bland melk, gresskarpur, krydder, sukker og vaniljesukker i en kjele.

Rr det godt sammen.

Varm s opp innholdet, men ikke la det koke.

Nr dette er blitt varmt, tilsetter du espressoen.

Fyll koppen med latten, og topp med krem eller annen topping.

ENJOY♥





Dette er farlig godt, men pass p ikke overdriv. Verken kanel eller muskat er bra for oss i store mengder, og s dette er med andre ord ingen hverdagsdrikk.

Hper dere liker den!

  • 19.10.2015 - 09:03
19.10.2015

Hei og god morgen. I dag er det mandag, som betyr ny uke og nye muligheter, og for min del innleveringsdag. Jeg har gledet meg utrolig mye til denne dagen, nettopp fordi jeg kan levere inn oppgavene, og jeg blir 100 kg lettere. Dette mtte feires, s da startet jeg dagen med en god frokost. I dag sto bananpannekaker p menyen, og det slr aldri feil.







Hper alle fr en fantastisk mandag!

  • 17.10.2015 - 20:50
17.10.2015





Det ble Bounty Milkshake p meg i kveld, men den var langt i fra s god som jeg hadde hpet. Likevel synes jeg det var mye bedre med litt kokos i, enn hva det er med typisk vanilje og sjokolade milkshake. Absolutt noe dere burde teste ut! Jeg lagde milkshaken med helt vanlig vaniljeis, lettmelk, 3 ss kokos, og litt sjokolade saus. Er egentlig ikke s veldig glad i sjokolade, men litt m til for f bounty smaken. Milkshaken hadde ingen wowfaktor, s neste gang skal jeg prve med kokosmelk, og satser p at det blir enda bedre!

Ha en fin kveld videre !

  • 05.10.2015 - 19:08
05.10.2015

Hei! Idag tenkte jeg dele en matoppskrift med dere. Som jeg har sagt tidligere, er jeg ingen mesterkokk, men n som jeg har flyttet for meg selv synes jeg det er gy prve ut nye ting. Jeg m jo lage middag uansett, s hvorfor ikke utfordre seg litt? Dagens oppskrift er vel og merke ingen utfordring. Det kan ikke bli stort enklere, nemlig kjttboller. Denne gangen valgte jeg g for meksikansk variant, med guacamole, og mango- og tomatsalsa.

Til kjttbollene trenger du

1-2 porsjoner

  • 400g karbonadedeig
  • 1/2 rdlk
  • 1 fedd hvitlk
  • 1-2 ts spisskummen
  • 1/2 ts hot curry
  • 1 ts oregano
  • 1 ts paprikapulver
  • Salt og pepper etter smak
  • 1 egg
  • Olje eller margarin til steking





Kutt opp rdlken i sm terninger. Fres dette i litt olje, et par minutter holder.



Bland karbonadedeigen, egg, krydderet og finhakket hvitlk sammen i en bolle. Tilsett s den stekte lken, og bland godt. Varm opp en gryte, gjerne den du stekte lken i for ekstra smak. Bruk enten spiseskjeer til forme bollene, eller hendene, slik jeg gjorde. Litt ekkelt bruke hendene der og da, men det er mye enklere og resultatet blir bedre.



Stek kjttbollene godt p alle sider. Hvor lenge de skal steke er litt vanskelig si, her m man bare prve seg frem.


Mangosalsa- og tomatsalsa:

-1/2 mango

-1/3 rdlk

-1 tomat

- litt limesaft

Kutt opp mangoen, tomaten og rdlken i mellomstore terninger. Bland dette sammen og topp det hele med litt limesaft.

Guacamole:

-1 avokado

- 1 fedd hvitlk

- saften av en halv lime

- salt og pepper etter smak

Starter med rense avokadoen. Mos den s med en gaffel og tilsett resten av ingrediensene. Veldig enkelt og utrolig god. Her kan man igrunn tilsette det man vil, feks rdlk, chili ol.



Hper det smaker!

  • 22.09.2015 - 21:02
22.09.2015

Er det flere som merker at hsten og kulden har kommet? Jeg har i hvert fall ftt kjenne p det. Vknet i dag tidlig, nesten uten stemme. Tror jeg begynner bli forkjlet. Jeg tenkte derfor jeg skulle komme med et lite tips til dere som er i samme situasjon som meg, vond hals, men har ikke tid til vre syk. SITRONTODDY. Dette er en drikk mormor pleide lage til mamma og onklene mine nr de var sm, som mamma igjen har laget til meg de gangene halsen har vrt vond. Det er latterlig enkelt lage, og det smaker kjempe godt. I tillegg hjelper det faktisk.

Det du trenger:

-Saften av en til to sitroner

-2-3 dl varmt vann

-Sukker etter nsket mengde



Kok opp vann i kjele eller vannkoker.

Press saften av en til to sitroner, avhenger av hvor mye sitronsmak du nsker, og strrelsen p sitronene. Bland inn sitronsaften i det varme vannet. Her kan dere gjerne bruke en liten sil for unng steiner i koppen. Tilsett s sukker og smak deg frem til du finne passe mengde. Jeg bruker 2-3 ss, med andre ord det er ikke helsekost, men det hjelper i alle fall mot vond hals.


(beklager ustelte negler)


NYT♥

  • 22.09.2015 - 12:38
22.09.2015

Hei og god morgen! Frst vil jeg bare si tusen takk til alle leserne mine. I gr hadde jeg godt over 100 lesere og nesten 300 sidevisninger. Jeg blir s glad, og fr s mye motivasjon til fortsette bloggingen. S TUSEN TAKK!

I gr fikk dere en sniktitt p grsdagens antrekk. Her er noen flere bilder



Bukse// Bikbok Cardigan// Zara Topp// Brandy Melville Sko//Reebok Smykke//Glitter Solbriller// M&S



Klokke// Daniel Wellington Veske// NINE WEST

Ha en fin dag!

  • 21.09.2015 - 19:29
21.09.2015

Hei alle sammen. I dag tenkte jeg dele en oppskrift med dere. Jeg er absolutt ingen ekspert p kjkkenet, og har heller ikke vrt s veldig interessert i matlaging tidligere, men den siste tiden har dette blitt en strre og strre interesse, og jeg bruker mer og mer tid p mat. Forrige uker fant jeg ferdigkokte scampi p Rema 1000 til en relativt rimelig pris, og tok derfor med meg en pakke hjem. For noen r siden, nr jeg var p sommerferie i Spania, kom jeg over retten Gambas Al Pil Pil. Det ble en favoritt hos meg. Jeg og mamma har laget det noen f ganger i ettertid, men jeg har aldri laget det alene. Jeg skjnner ikke hvorfor, det er jo s godt, og ikke minst enkelt.Denne retten er ogs relativt billig lage. Jeg kjpte scampi for 39 kroner. Olje, hvitlk og chili mtte jeg kjpe i tillegg, men dette er basisvarer som kan brukes til flere retter fremover. Med andre ord, en enkel og billig middag. Passer perfekt til oss studenter.

Det du trenger

  • ca 150g scampi, jeg brukte ferdigkokt
  • 2 dl olivenolje
  • 2 sm, eller en stor chili
  • 2-3 fedd hvitlk
  • 1-2 ts paprikapulver
  • salt og pepper etter smak
  • 2 basilikumblad til pynt





Start med finhakk hvitlk, og kutt chili i relativt sm biter.

Varm opp en gryte og tilsett olivenolje. La denne varme seg opp, fr du freser hvitlk og chili p middels varme. Deretter tilsetter du paprikapulver, salt og pepper.

Tilsett s scampien. Siden jeg brukte ferdigkokte scampi, skal det kun noen p sekunder til i den varme oljen. Maks et halvt minutt. Ta s tilside gryten og f scampien over i en skl s for som mulig.

Som dere sikkert ser l min scampi i oljen litt for lenge, og den ble derfor litt for hard. Men det smakte likevel utrolig godt. Jeg fikk ogs med meg hjemmelagd focaccia fra mamma i gr, og denne dyppet jeg i oljen. Det var nydelig.



Anbefaler alle teste ut denne retten, selv om skalldyr ikke er din favoritt!

marienilsen

Mitt navn er Marie. Jeg er 19 r og kommer fra den lille vestlandsbyen lesund. Her p bloggen skriver jeg om mote, interir og reising. Om du har noen sprsml kan du enten kommentere her p bloggen, eller sende mail til mie96@live.no

Sk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits