• 19.02.2016 - 14:48
19.02.2016

Hei og god fredag! Er det ikke deilig med helg? og for noen av dere vinterferie?

Denne fredagen har så langt vært helt perfekt. Solen skinner, kjøleskapet er fylt opp, huset er vasket, jeg er i strålende humør, og ikke minst, jeg har fri. Jeg velger å legge fra meg alt av skolearbeid i dag, og skal heller fokusere på det senere i helgen. Noen ganger må man belønne seg selv med fri, hehe, og i dag er den perfekte dagen for slikt. Jeg får besøk av Kristian i kveld, men før den tid skal jeg bare kose meg helt alene, gå en tur i solen, ta en dusj, og rett og slett bare nyte livet. Herlig, eller hva? 

Bare for å starte fredagskosen litt ekstra tidlig, lagde jeg til mager kesam med litt forskjellige bær da jeg kom hjem fra skolen. Det er serriøst noe av det beste jeg vet, og for meg er dette en veldig god erstatning til godteri. Det er både sunt og godt, og ekstremt lettvindt. Absolutt noe å teste ut for de som ikke har prøvd det enda!


Hva skal dere i dag? 

 • 21.01.2016 - 14:03
21.01.2016

Det er så deilig å være tidlig ferdig på skolen, jeg får liksom så mye mer ut av dagene. I dag var jeg ferdig klokken tolv, og det første jeg gjorde når kom hjem var å lage til en ordentlig god lunsj. En av mine absolutt favorittretter er pasta med pesto og kylling, men siden kylling er litt vel mye til lunsj, ble det bacon i stede. Det er absolutt en rett jeg vil anbefale til alle som ønsker et enkelt og godt måltid. Kok opp pasta, bland den med pesto, og topp med stekt bacon og parmesan. MUMS ♥

Håper dere får en fin dag videre ! 

 • 07.01.2016 - 13:12
07.01.2016

Ingenting slår hjemmelaget linsesuppe med en hel del sterke krydder. Det er i hvert fall ingenting som er bedre når man har sår hals og er forkjølet! 

 • 23.12.2015 - 19:05
23.12.2015


Ingenting er som en Virgin Mojito, altså mojito uten alkohol, på en helt vanlig ukedag. Her om dagen kom jeg over litt frisk mynte på Rema, og da klarte jeg ikke dy meg. Da tok jeg like gjerne med meg en flaske Sprite brus og et par lime, og fikk jeg en super start på kvelden. Når man først skal kose seg med brus, kan man like gjerne bruke noen få minutt ekstra på å gjøre den enda bedre. Jeg knuste isbiter og mynte i blenderen, sammen med saften av en lime og en klype sukker. Dette helte jeg over i et glass og tilsatte Sprite. Det tar maks fem minutter, og resultatet er hundre ganger så bra som et glass med vanlig brus. Bør absolutt testes ut !

 • 31.10.2015 - 11:46
31.10.2015

Helt siden jeg var liten har jeg elsket havregrøt. Jeg har hatt perioder hvor jeg har spist det hver dag til frokost, eller hver dag til kvelds. Nå har det heldigvis roet seg litt ned, og jeg spiser det bare to-tre ganger i uken. Uansett, jeg tenkte å tipse dere om frosne bær. Dette er faktisk noe av det beste jeg vet. Varm havregrøt toppet med frosne bær. Yummy♥ Bærene tiner etter noen få minutter, så ingen fare for harde isklumper. Hehe. I tillegg er det superbillig. Jeg er helt sikker på at jeg bruker maks en femmer på hver porsjon med grøt jeg lager, og som student er dette helt optimalt. 

Hva er din frokostfavoritt? 

 

 • 28.10.2015 - 20:52
28.10.2015

 

I dag har jeg lyst å dele en oppskrift med dere. 

Lompe- og lefsepizza har vært utrolig populært den siste tiden, og det er med god grunn. Jeg har testet mange forskjellige varianter opp gjennom tiden, men min favoritt er uten tvil hvit lefsepizza. Det er såå godt, og ikke minst veldig enkelt. Det tar maks ti minutter fra du starter til maten står på bordet. Bedre kan det vel ikke bli i en hektisk hverdag? 

Til én porsjon trenger du

♥ 2 Lomper/lefser

♥ 3 ss Creme Fraiche eller rømme

♥ 1-2 fedd hvitløk

♥ salt og pepper etter smak

♥ litt oregano

♥ ost

♥spekeskinke

♥ tomat 

♥ ruccola 

 

Sett ovnen på 200 grader. 

Start med å blande Creme Fraichen, finhakket hvitløk, oregano, salt og pepper. Legg så to lefser på et bakepapir(på rist), og smør sausen utover lefsene. Topp det hele med ost. Pizzaene stekes i 3-5 minutter, avhengig av hvor godt stekt du ønsker den. Jeg liker den best når osten har blitt gylden, og bunnen er litt sprø, så jeg lar den stå i nesten 5 minutter. 

Når pizzaene er tatt ut av ovnen kan man legge på akkurat det man vil. Mine favoritter er spekeskinke, ruccola og tomat, men dette er smak og behag. 

Så godt, og så enkelt! Perfekt i en travel hverdag. 

 • 23.10.2015 - 11:13
23.10.2015

God morgen! I natt sove jeg hele 9 timer, og det var så deilig! Endelig fikk jeg sovet ut. Denne fredagsmorgenen har jeg derfor ekstremt mye energi, og alt tyder på at denne dagen blir super. Det er helt fantastisk å kunne starte helgen i et slikt humør, og i tillegg være frempå med søvn. 

I dag lagde jeg men en enkel frokost. Havregrøt, med Bringebær fra Valldal og selvpluket rips fra egen hage, og en god kopp kakao♥

Ellers vil jeg ønske dere en riktig god fredag. Måtte den bli like bra for dere, som den er for meg ! 

 • 20.10.2015 - 19:55
20.10.2015

Da jeg var i Bergen for noen uker siden ble jeg helt hektet på Pumpkin Spice Latten fra Starbucks, overraskende nok ettersom jeg ikke kan fordra Starbucks kaffe til vanlig. Jeg vet at Pumpkins Spice Latte er veldig usunt, men en gang i blant må det være lov å unne seg noe godt. Eller hva? Gårsdagen var en utrolig bra dag, så da valgte jeg å toppe det hele med hjemmelaget en Pumpkin Spice Latte. Litt tid tok det, men det var absolutt verdt det. 

Det du trenger

♥ 3 ss gresskarpuré

♥ 3 dl melk

♥ 1,5 ts kanel, 

♥ 1 ts muskat

♥ 1 ts kardemomme

♥ 2 ss sukker

♥ 1 ss vaniljesukker

♥ 2 shoter espresso 

(Vet mange bruker sirup, ingefær og nelik i, men det hadde jeg ikke her hjemme, så da lot jeg bare være)

 

Dersom du ikke får tak i gresskarpuré i butikken, kan man enkelt lage det selv. Da jeg spurte etter det på butikken i går, bare lo de av meg, så da måtte jeg ta saken i egne hender. 

Gresskarpuré

Forvarm ovnen på 175 grader.

Del gresskaret i to, og ta ut alt av steiner og frø.

Legg dem deretter med den flate siden ned i en ildfast form, og tilsett 2-3 dl vann.

Sett så gresskaret i ovnen og la det stå i 45-60 minutter.

Bruk en skje til å ta ut massen, og mos den med en gaffel, eller bruk kjøkkenmaskin.

Oppbevares kaldt i en tett boks. 

 

 

Pumpkin Spice Latte

 

Bland melk, gresskarpuré, krydder, sukker og vaniljesukker i en kjele.

Rør det godt sammen. 

Varm så opp innholdet, men ikke la det koke. 

Når dette er blitt varmt, tilsetter du espressoen. 

Fyll koppen med latten, og topp med krem eller annen topping. 

ENJOY♥

Dette er farlig godt, men pass på å ikke overdriv. Verken kanel eller muskat er bra for oss i store mengder, og så dette er med andre ord ingen hverdagsdrikk. 

Håper dere liker den! 

 • 19.10.2015 - 09:03
19.10.2015

Hei og god morgen. I dag er det mandag, som betyr ny uke og nye muligheter, og for min del innleveringsdag. Jeg har gledet meg utrolig mye til denne dagen, nettopp fordi jeg kan levere inn oppgavene, og jeg blir 100 kg lettere. Dette måtte feires, så da startet jeg dagen med en god frokost. I dag sto bananpannekaker på menyen, og det slår aldri feil. Håper alle får en fantastisk mandag! 

 • 17.10.2015 - 20:50
17.10.2015

Det ble Bounty Milkshake på meg i kveld, men den var langt i fra så god som jeg hadde håpet. Likevel synes jeg det var mye bedre med litt kokos i, enn hva det er med typisk vanilje og sjokolade milkshake. Absolutt noe dere burde teste ut! Jeg lagde milkshaken med helt vanlig vaniljeis, lettmelk, 3 ss kokos, og litt sjokolade saus. Er egentlig ikke så veldig glad i sjokolade, men litt må til for å få bounty smaken. Milkshaken hadde ingen wowfaktor, så neste gang skal jeg prøve med kokosmelk, og satser på at det blir enda bedre! 

Ha en fin kveld videre ! 

 • 05.10.2015 - 19:08
05.10.2015

Hei! Idag tenkte jeg å dele en matoppskrift med dere. Som jeg har sagt tidligere, er jeg ingen mesterkokk, men nå som jeg har flyttet for meg selv synes jeg det er gøy å prøve ut nye ting. Jeg må jo lage middag uansett, så hvorfor ikke utfordre seg litt? Dagens oppskrift er vel og merke ingen utfordring. Det kan ikke bli stort enklere, nemlig kjøttboller. Denne gangen valgte jeg å gå for meksikansk variant, med guacamole, og mango- og tomatsalsa. 

Til kjøttbollene trenger du

1-2 porsjoner

 • 400g karbonadedeig
 • 1/2 rødløk
 • 1 fedd hvitløk
 • 1-2 ts spisskummen 
 • 1/2 ts hot curry
 • 1 ts oregano
 • 1 ts paprikapulver
 • Salt og pepper etter smak
 • 1 egg
 • Olje eller margarin til steking

Kutt opp rødløken i små terninger. Fres dette i litt olje, et par minutter holder.Bland karbonadedeigen, egg, krydderet og finhakket hvitløk sammen i en bolle. Tilsett så den stekte løken, og bland godt. Varm opp en gryte, gjerne den du stekte løken i for ekstra smak. Bruk enten spiseskjeer til å forme bollene, eller hendene, slik jeg gjorde. Litt ekkelt å bruke hendene der og da, men det er mye enklere og resultatet blir bedre. Stek kjøttbollene godt på alle sider. Hvor lenge de skal steke er litt vanskelig å si, her må man bare prøve seg frem. 


 

Mangosalsa- og tomatsalsa:

-1/2 mango

-1/3 rødløk

-1 tomat

- litt limesaft

Kutt opp mangoen, tomaten og rødløken i mellomstore terninger. Bland dette sammen og topp det hele med litt limesaft. 

 

Guacamole: 

1 avokado 

- 1 fedd hvitløk

- saften av en halv lime

- salt og pepper etter smak

Starter med å rense avokadoen. Mos den så med en gaffel og tilsett resten av ingrediensene. Veldig enkelt og utrolig god. Her kan man igrunn tilsette det man vil, feks rødløk, chili ol.

 Håper det smaker! 

 • 22.09.2015 - 21:02
22.09.2015

Er det flere som merker at høsten og kulden har kommet? Jeg har i hvert fall fått kjenne på det. Våknet i dag tidlig, nesten uten stemme. Tror jeg begynner å bli forkjølet. Jeg tenkte derfor jeg skulle komme med et lite tips til dere som er i samme situasjon som meg, vond hals, men har ikke tid til å være syk. SITRONTODDY. Dette er en drikk mormor pleide å lage til mamma og onklene mine når de var små, som mamma igjen har laget til meg de gangene halsen har vært vond. Det er latterlig enkelt å lage, og det smaker kjempe godt. I tillegg hjelper det faktisk. 

 

Det du trenger:

-Saften av en til to sitroner

-2-3 dl varmt vann

-Sukker etter ønsket mengdeKok opp vann i kjele eller vannkoker.

Press saften av en til to sitroner, avhenger av hvor mye sitronsmak du ønsker, og størrelsen på sitronene. Bland inn sitronsaften i det varme vannet. Her kan dere gjerne bruke en liten sil for å unngå steiner i koppen. Tilsett så sukker og smak deg frem til du finne passe mengde. Jeg bruker 2-3 ss, med andre ord det er ikke helsekost, men det hjelper i alle fall mot vond hals. 


(beklager ustelte negler)


 NYT♥

 

 

 • 22.09.2015 - 12:38
22.09.2015

Hei og god morgen! Først vil jeg bare si tusen takk til alle leserne mine. I går hadde jeg godt over 100 lesere og nesten 300 sidevisninger. Jeg blir så glad, og får så mye motivasjon til å fortsette bloggingen. Så TUSEN TAKK!

I går fikk dere en sniktitt på gårsdagens antrekk. Her er noen flere bilderBukse// Bikbok  Cardigan// Zara  Topp// Brandy Melville  Sko//Reebok  Smykke//Glitter  Solbriller// M&S  Klokke// Daniel Wellington  Veske// NINE WEST

 

Ha en fin dag!

 • 21.09.2015 - 19:29
21.09.2015

Hei alle sammen. I dag tenkte jeg å dele en oppskrift med dere. Jeg er absolutt ingen ekspert på kjøkkenet, og har heller ikke vært så veldig interessert i matlaging tidligere, men den siste tiden har dette blitt en større og større interesse, og jeg bruker mer og mer tid på mat. Forrige uker fant jeg ferdigkokte scampi på Rema 1000 til en relativt rimelig pris, og tok derfor med meg en pakke hjem. For noen år siden, når jeg var på sommerferie i Spania, kom jeg over retten Gambas Al Pil Pil. Det ble en favoritt hos meg. Jeg og mamma har laget det noen få ganger i ettertid, men jeg har aldri laget det alene. Jeg skjønner ikke hvorfor, det er jo så godt, og ikke minst enkelt. Denne retten er også relativt billig å lage. Jeg kjøpte scampi for 39 kroner. Olje, hvitløk og chili måtte jeg kjøpe i tillegg, men dette er basisvarer som kan brukes til flere retter fremover. Med andre ord, en enkel og billig middag. Passer perfekt til oss studenter.

Det du trenger

 • ca 150g scampi, jeg brukte ferdigkokt
 • 2 dl olivenolje
 • 2 små, eller en stor chili
 • 2-3 fedd hvitløk
 • 1-2 ts paprikapulver
 • salt og pepper etter smak 
 • 2 basilikumblad til pynt

Start med å finhakk hvitløk, og kutt chili i relativt små biter. 

Varm opp en gryte og tilsett olivenolje. La denne varme seg opp, før du freser hvitløk og chili på middels varme. Deretter tilsetter du paprikapulver, salt og pepper. 

Tilsett så scampien. Siden jeg brukte ferdigkokte scampi, skal det kun noen på sekunder til i den varme oljen. Maks et halvt minutt. Ta så tilside gryten og få scampien over i en skål så for som mulig. 

Som dere sikkert ser lå min scampi i oljen litt for lenge, og den ble derfor litt for hard. Men det smakte likevel utrolig godt. Jeg fikk også med meg hjemmelagd focaccia fra mamma i går, og denne dyppet jeg i oljen. Det var nydelig.  

Anbefaler alle å teste ut denne retten, selv om skalldyr ikke er din favoritt! 

marienilsen

Mitt navn er Marie. Jeg er 19 år og kommer fra den lille vestlandsbyen Ålesund. Her på bloggen skriver jeg om mote, interiør og reising. Om du har noen spørsmål kan du enten kommentere her på bloggen, eller sende mail til mie96@live.no

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits