• 08.02.2016 - 19:46
08.02.2016

Er jeg den eneste som lengter etter sol og varme? Jeg kjenner på kroppen at det virkelig kunne gjort seg med litt plussgrader og sjølukt, saltvann i håret, og late dager på stranden. Jeg vil nesten påstå jeg er smådesperat etter å reise. Det er enda tre måneder til min neste lille utflukt, så jeg kjenner virkelig på utfartstrangen i disse dager. Problemet er bare skole, jeg føler ikke jeg kan gå glipp av mange dager med undervisning, så da blir jeg sittende her, i lille kalde Ålesund, med drømmer i alle retninger. 

Slike vakre bilder fra Middelhavet gir meg litt blandede følelser. Det er fint å drømme seg vekk, men det er ganske deprimerende å vite man ikke kan gjøre noe med det. Skal dere på noen reiser i nærmeste fremtid? 

 • 18.01.2016 - 13:15
18.01.2016Jeg er allerede i gang med planlegging av årets sommerferie. Jeg nevnte for dere at vi enten skulle tilbake til USA eller til et av middelhavslandene i år, men nå den siste tiden har vi begynt å tenke i litt nye baner. Nemlig Sør-Afrika. Det hele begynte i grunn som en spøk, men da jeg fant ut at prisene ikke var så altfor gale, ble Sør-Afrika plutselig et reelt alternativ. Nå gjenstår det veldig mye planlegging, og det kan godt hende vi heller vil dra tilbake til familien til Kristian i USA, men dersom det ikke lar seg gjøre, er Sør-Afrika virkelig noe vi vurderer. Cape Town, Stellenbosch, safari, Tabel Mountain, Kapp det gode håp, ja listen er lang. Jeg tror virkelig Sør-Afrika og Cape Town er et fantastisk reisemål, og jeg kjenner det kribler litt i magen allerede, selv om ikke noe er bestemt. 

Har dere planlagt sommerferien? 

 • 04.01.2016 - 19:51
04.01.2016Nå som julen er over har jeg gått rett i sommermodus. Jeg gleder meg enormt til å kjenne varme solstråler mot huden, følelsen av sand mellom tærne og lukten av saltvann. Den intense lukten av solkrem er heller ikke så gale. Det blir vel og merke lenge til jeg får føle på noe av dette, men det er aldri for tidelig å starte planleggingen. For øyeblikket står det mellom sommerferie i USA eller i et av middelhavslandene, så jeg får bare vente og se hva som lar seg gjøre. 

 • 21.12.2015 - 21:11
21.12.2015


go to Panama. 

Reiselysten er som alltid stor og i disse dager drømmer jeg meg vekk i vakre bilder fra Panama. Fy søren for et spennende land, og så undervurdert. Nå har jeg aldri vært der selv, men basert på andres erfaringer virker det som det perfekte destinasjon, og jeg vet med meg selv at dit skal jeg, snart. Jeg føler i grunn hele Mellom-Amerika er ganske undervurdert, rett og slett på grunn av manglende kunnskap. Dette vil jeg gjøre noe med. Så mye vakker natur, så mange flotte byer, så mye kultur, så mye som fortjener å bli sett. Så mye jeg ønsker å få sett. Men aller først skal jeg feire jul og nyttår, så drømmene skal legges bort nå de siste ukene av 2015,  og jeg skal nyte de neste dagene med familie og venner. Drømmer og reiselysten får jeg heller ta igjen ut på nyåret. 

Noen flere som har lyst ut å reise? 

 • 30.11.2015 - 21:26
30.11.2015

I dag har det vært organisasjon og ledelse som har surret rundt i hode mitt, men etter x antall timer med lesing og pugging er det greit å kunne koble av med litt inspirasjonsbilder. For tiden er det Australia som får hjerte til å banke litt ekstra. Når jeg er ferdig med bacheloren skal jeg på en rundtur Down Under, men det er en god stund til, så jeg får nøye meg med vakre bilder. California er også en plass jeg gjerne kunne dratt tilbake til, men for øyeblikket får dette også være en drøm. 

Jeg merker at nå i mørketiden blir lysten til å reise mye større. Jeg blir så rastløs. Har dere vært i Australia? 

 • 24.11.2015 - 20:52
24.11.2015

Gud som jeg lengter tilbake til New York. Byen har fått en stor plass i hjerte mitt, og nå som jeg ser så mange flotte bilder av julepyntede butikker og vakre Manhattan, drømmer jeg meg helt vekk. Jeg har sjekket flybilletter til New York opptil flere ganger de siste ukene, men til min store fortvilelse kan jeg ikke reise tilbake før til sommeren. Tror jeg i alle fall. Det er ikke så verst det heller, å ha noe å se frem til, men jeg vil dit nå. Jeg vil oppleve jul i New York. Jeg vil stå på skøyter i Central Park, jeg vil besøke kaotiske Macy's, jeg vil nyte utsikter fra Top of the Rock, jeg vil rett og slett bare nyte livet i denne vakre storbyen. Enn så lenge får dette bare være drømmer, men jeg har virkelig lyst tilbake. Jeg har så lyst at det gjør rett vondt i kroppen!

Flere som drømmer om New York? 

 • 09.11.2015 - 09:45
09.11.2015

Teknisk sett var jeg ikke på besøk hos kongen, men jeg brukte noen minutter av søndagsmorgen i "hagen" hans. Slottsparken er så vakker, spesielt om høsten. Bladene er å finne i alle størrelser og farger, og man møter hundrevis av mennesker ikledd store vinterkåper, luer og hansker som er ute på søndagstur. Gatemusikeren sitter under kastanjetrærne og spiller en trall på trekkspillene sine, og menneskene ser overraskende blid. Mennesker forandrer seg helt på søndager. Man tar seg faktisk tid til å slå av en prat naboene, man løper ikke unna så for man ser dem. Man går tur i parken og hilser på folk man ikke kjenner. Man smiler og er glad. Så kommer mandag, og vi trekker oss tilbake. Vi trekker oss tilbake til vårt eget, og snakker ikke med fremmende før neste søndag. Vi mennesker er litt rare! 

Nå er vel ikke mennesker helt som dette, men når jeg gikk der i parken fikk jeg en følelse av en tilhørighet jeg ellers ikke kjenner. Jeg møtte mange forskjellige mennesker som stoppet opp og smilte eller sa hei. Om det er fordi det var søndag, eller fordi østlendinger er mer sosiale enn oss sunnmøringer, vet jeg ikke, men hyggelig var det uansett.  

 • 08.11.2015 - 17:25
08.11.2015

Nå er jeg tilbake i Ålesund etter en koselig helg i Oslo. I dag hadde vi bare noen få timer på oss i byen før vi måtte komme oss avgårde til flyplassen. Jeg nevnte for dere at jeg hadde veldig lyst å gå tur på Frogner i løpet av oppholdet, det fikk jeg gjort i dag. Etter frokosten var det bare å finne frem spaserskoene og komme seg avgårde. Vi gikk opp langs Karl Johan, gjennom Slottsparken og videre opp til Frogner, hvor vi hadde smoothiepause og en liten fotoseanse. Det var sååå koselig! Været var på topp, humøret var upåklagelig, og omgivelsene var vakre. Vi avsluttet det hele med en tur på operaen og en god kopp kaffe fra Steam.
Jeg skal vise dere flere bilder fra tuen enten i kveld eller i morgen, for nå er det farsdagsmiddag som står for tur. Ha en dag videre alle søte ! 

 • 07.11.2015 - 18:44
07.11.2015

Ah, det var deilig å endelig sette seg ned. Jeg har trasket rundt i byen fra klokken ett, og føttene er nå helt døde. Det er ikke bare bare å være turist. Med noen minutter på sengen, og føttene liggende høyt, skal jeg likevel være i stand til en liten spasertur senere i kveld. 

Jeg ble vekket av alarmen klokken syv, så stelte jeg meg, spiste helt nydelig frokost, før vi dro videre til forelesning. I dag hadde vi enda en firetimers økt, men som i går, gikk tiden relativt fort i dag også. Etter forelesningen dro jeg ned til sentrum alene. Det ble litt handling på Majorstuen, smoothie hos Joe and the Juice, en liten tur i Slottsparken, makroner og kaffe hos Pascal, og en liten runde på Karl Johan. Jeg har faktisk ikke kjøpt så mye til meg selv, jeg prioriterte julegaver og farsdagsgave denne gangen.  

Har dere hatt en fin dag?

 • 07.11.2015 - 09:58
07.11.2015

På korte turer, slik som til Oslo, er det ikke nødvendig å bære med selg altfor mye i håndbagasjen, etter min mening. Alt av kremmer, sokker, skjerf og tepper, som jeg har med på lengre turer får bli igjen hjemme. Men der er noen ting jeg virkelig ikke klarer meg uten, som alltid må være med på reise, uansett lengde. 

PC-en og almanakken må være med. Som blogger trenger man pc, og almanakk er aldri dumt å ha med seg. 

Sminkevesken er kanskje det aller viktigste. I den har jeg min daglige sminke, hårbørste og en god lipbalm. Hårbørste er virkelig en nødvendighet når man er ute å flyr, for ingen ting er verre enn flatt hår etter flyturen. Da er det greit å kunne freshe seg opp. Hansker og solbriller er ikke en nødvendighet, men det får likevel være med. Nå på høsten vet man aldri hvilket vær man kan vente seg, så da er det greit å være forberedt. Nøkler og lommebok må jo også være med, det sier vel seg selv. Og til slutt men ikke minst, mitt lykke smykke. Dette fikk jeg av Kristian når han flyttet tilbake til Norge fra USA. Det har vært med på alle reiser siden, og kommer nok til å være med i mange år til. Jeg føler en slags trygghet når jeg har det på og med meg. 

Hva er med i deres håndbagasje? 

 • 06.11.2015 - 20:40
06.11.2015

Nå er vi kommet tilbake til hotellet etter en lang dag i hovedstaden. Vi dro rett til hotellet fra flyplassen, sjekket inn, og dro videre til forelesningen. Litt hektisk med andre ord. Forelesningen varte fra 12-16, men det gikk overraskende fort, og jeg synes nesten det var kjekt. Det er ikke ofte jeg synes matte er "gøy". Resten av dagen brukte vi på Grünerløkka hvor vi gikk litt rundt i de få butikkene som var åpne, før vi spiste middag på Villa Paradiso. Jeg spiste parmapizza til middag og panna cotta til dessert, og det var helt nydelig. Anbefales på det sterkeste. Kvelden ble avsluttet på Østbanehallen av alle plasser. Jeg har alltid vært veldig skeptisk til Oslo S og Østbanehallen, men den siste tiden har det skjedd store forandringer der. Østbanehallen er nå blitt en slags samling av luksuriøse restauranter og kaffebarer i alle varianter, og det var rett og slett veldig koselig der. Morgendagens middag skal i alle fall spises der, og det gleder jeg meg til! Nå skal vi bare slappe av på hotellrommet og ta en tidelig kveld. I morgen blir det tidelig opp, men til gjengjeld får jeg en halv dag i byen. Det blir kos. Vi snakkes i morgen♥

 • 26.10.2015 - 21:34
26.10.2015Jeg er så rastløs for tiden. Jeg vil bare ut å reise, helst jorden rundt. Det er så mange vakre plasser der ute jeg har lyst å se. Jeg skal på en weekendtur til Oslo i begynnelsen av november, men utenom det har jeg ingen bestemte planer på reisefronten. Det stresser meg litt. Vanligvis har jeg en masse reiseplaner, men på grunn av skole og eksamen er det litt vanskelig å planlegge langt frem i tid. For øyeblikket får jeg bare drømme meg bort, og så satser på at det blir en tur eller to på meg til våren ;)

Har dere noen planer i nærmeste fremtid?

 • 27.09.2015 - 22:41
27.09.2015

Da er jeg omsider kommet meg hjem etter en lang dag. Reiste fra vakre Bergen halv tre, og kjørte rett til mamma og pappa fra flyplassen. Pappa har vært i Sarpsborg og Sverige, så måtte nesten hjemom for å hente litt brus og bacon. Alltid like kjekt med harryhandel. Det var også greit å få seg litt ordentlig hjemmelaget mat. Den siste tiden har jeg levd på billige og enkle middagsløsninger, og i helgen ble det en hel masse restaurantmat. Da var det godt å komme hjem til hjemmelaget lasagne og eplekake. Resten av kvelden skal brukes til å pakke ut og ta et varmt bad. Har klart å bli ganske forkjølet, så satser på at et varmt bad vil hjelpe litt på formen. 

Her er litt bilder fra våre siste timer i Bergen
I morgen legger jeg ut litt av innkjøpene fra Bergen. Ha en fin kveld videre!

 • 26.09.2015 - 20:19
26.09.2015

Hei dere! Har dere hatt en fin dag? Det har i alle fall jeg. Etter frokost ble det en tur innom Starbucks, ettersom det befant seg to ville vepser på Det lille Kaffekompaniet ,og jeg ikke turte å sette meg ned, hehe. Da ble Pumpkin Spice Latte i dag også. Etter Starbucksbesøket gikk vi bare rundt i gatene her i Bergen og koset oss. Det er så utrolig vakkert her! Hadde det ikke vært for regnværet hadde jeg lett flyttet hit. 

Som forventet ble det litt shopping på meg også. Kjøpte ikke noen store greier, kun litt småtterier som jeg ikke får tak i hjemme. Jeg synes alltid det er så koselig å gå i de små og spesielle butikkene som vi ikke har i Ålesund. Etter Kristian sitt ønske ble det middag på Matbørsen, og det er jeg evig takknemlig for. Jeg fikk servert hamburger med tzatziki, pitabrød, chips og mye grønnsaker. Den var sinnssykt god. Vi bestilte også dessert, og for min del ble det sjokoladefondant. Det er noe av det beste jeg vet, og den på Matbørsen slår de aller fleste jeg har smakt! I kveld blir det nok bare en liten spasertur rundt i sentrum før vi drar tilbake til hotellet for å pakke og ta kvelden. Jeg blir så fort kveldstrøtt. 

Her er litt bilder fra dagen i dag!
Bryggen er så vakker

Som sagt, det ble litt shopping♥ååå, himmelsk!
Ha en fin kveld alle sammen! 

 • 26.09.2015 - 11:13
26.09.2015

For en herlig morgen. Våknet litt over åtte av meg selv, og følte meg helt uthvilt. Det skjer ikke ofte! Så når alarmen min ringte klokken ni, var jeg allerede ferdigstelt og klar for hotellfrokost. Det er noe jeg prioriterer når jeg er på reise. Jeg elsker hotellfrokost, og jeg blir som regel sittende veldig lenge. I dag var ingen unntak, tror vi satt der i over en time og bare koste oss med maten. De hadde så utrolig mye godt jeg måtte teste ut. De hadde til og med vafler. Glede♥Nå går turen videre til Det lille Kaffekompaniet, hvor vi skal kose oss med kaffe og kake. Ellers blir det nok vandring i Bergens mange gater, og kanskje litt shopping. Hvem vet? 

Ha en fin lørdag! 

 • 25.09.2015 - 22:18
25.09.2015

Hei og hallo. Denne dagen har gått i ett. Vi kom til Bergen rundt klokken to. Vi dro rett til hotellet og satt fra oss bagasjen. Det ble lunsj på Egon, før vi tok turen videre til det lille kaffekompaniet. Det må være en av de koseligste plassene jeg har vært, og kaffen var himmelsk. Anbefales på det sterkeste. Litt sener på dagen møtte vi noen venner som jeg gikk på videregående med. Noen av dem hadde jeg ikke sett siden vi sluttet på skolen, så det var veldig koselig. Vi satt på Starbucks i over to timer og snakket. Jeg vil forresten tipse dere om Pumpkin Spice latten de har der. Den var utrolig god. Hehe, har blitt en del kaffe på meg i dag. Kvelden avsluttet vi på Fridays med et godt ordentlig kjøttmåltid. Akkurat slik jeg liker det. 

Her er litt bilder fra dagen. 


 

Har dere hatt en fin dag?

 • 25.09.2015 - 09:20
25.09.2015

Hei dere. Nå har jeg allerede vært våken i en og en halv time, og har fått unnagjort en hel masse. Om litt kjører vi til flyplassen før ferden går videre til Bergen. Jeg gledet meg helt ekstremt til denne helgen. Bergen er ikke veldig eksotisk, men det skal bli så godt å komme seg vekk fra Ålesund noen dager, og få oppleve noe nytt. Har ikke så mye mer jeg skulle ha sagt denne fredags morgenen, annen enn at dere må ha en strålende dag. 

Vi snakkes fra Bergen! 

 • 11.10.2014 - 21:35
11.10.2014

Startet dagen med varm sjokolade på choklad fabriken på Sødermalm

Fant en meget kul telefonkiosk

Kunst

Utsikten fra Gondolen

Utsikt over Søder

Gøtagatan, Sødermalms handlegate

Utkanten av Gamla Stan

Utsikt fra museet Skansen

Skansen

Skansen

Skansen

Skansen

Vi  fikk med oss en ganske intens slosskamp

Skansen

Skansen

Skansen

Utsikt mot byen

Grøna Lund

Båttur

Utsikt mot Gamla Stan

Gamla Stan


Jeg har hatt det så kjekt i dag. Vi startet med en tur på Sødermalm også kalt Søder. Denne delen av byen er litt mer bohem og avslappet, noe jeg likte veldig godt. Vi brukte litt tid i Gøtagatan, som er hovedgaten på Søder, hvor jeg blant annet fikk kjøpt meg en ny kåpe. Vi tok også turen innom på choklad fabriken avdeling Søder og nøt enda en kopp med himmelsk sjokolade. Etter spaserte vi til et utsiktspunkt som het Gondolen. Der hadde vi utsikt ut mot Stockholms skjærgård og inn mot hele byen. Det var så vakkert. Etter en liten pause på hotellrommet tok vi turen videre til Djurgården. Dette er en kjempe idyllisk øy like utenfor Stockholm sentrum. Man kan både gå og ta buss dit, men vi valgte å ta båt, og det er jeg virkelig glad for. Det var så fint. Vi fikk sett hele Stockholm, både sentrum, Gamla Stan og Søder, i det solen gikk ned. Det bilde kommer jeg aldri til å glemme.

På Djurgården finner man mange forskjellige museer slik som Abba-museet, Vasa-museet, Skansen osv. Jeg hadde mest lyst på Skansen, og slik ble det. Skansen er et friluftsmuseum hvor de både har koselige små bygninger fra gammelt av og en slags dyrepark. De hadde blant annet bjørner, ulver og gauper der, noe jeg synes var ganske fascinerende.  Det var også mulig å kjøpe alt av svensk tradisjon der, både når det gjelder mat og kunst. Kjempe koselig etter min mening! Etter enda en lang dag med mye gåing tok vi båten tilbake til Gamla Stan (hvor hotellet vårt ligger) og fant oss en koselig italiensk restaurant. Vi spiste kjempe deilig Carbonara til middag og avsluttet det hele med svenske sjokoladeboller og kaffe til dessert. Akkurat nå ligger jeg i senge, nydusjet og ferdigpakket, og er snart klar for en eller annen svensk film kombinert med brus og snacks.

Håper dere har hatt en like bra dag som meg!

 • 10.10.2014 - 22:49
10.10.2014

Heihei! Da har vi kommet oss tilbake til hotellet, og er snart klare for å ta kvelden. Jeg er helt utslitt etter all gåingen, så det skal bli godt å få slappet helt av.

Vi startet dagen med et koselig frisørbesøk i Kungensgate. Det var virkelig på tide å få stusset håret og få kuttet litt ned på lengden. Jeg var så sykt lei av det halvlange pistrete håret. Det var overraskende billig å klippe seg her, jeg betalte 390 for føn, vask og klipp, og hjemme hadde jeg sikkert betalt opp mot det dobbelte! Som den sunnmøringen jeg benyttet jeg meg så klart av den muligheten, haha. Etter en avslappende start hos frisøren bar turen videre til Stockholms mange gater. Vi har vandret opp og ned nesten alt av gater i Stockholm sentrum og Gamla Stan, noe som førte til ganske såre føtter. Jeg innbiller meg at jeg hadde et ganske festlig ganglag mot slutten av dagen!

Det har vært en helt fantastisk dag, men jeg kjenner det skal bli godt å få seg litt søvn. Jeg må tross alt lade opp til morgendagen for tar vi turen til Søder og til Djurgården. Jeg gleder meg skikkelig!

 

Her er dagen min i bilder


Jakke// H&M  Bukse// Now and then  Genser// Pimkie  Hatt//H&M  Veske// H&M  Sko// Next

 • 09.10.2014 - 19:33
09.10.2014

Nå ligger jeg rett ut i sengen med snacks og brus ved siden av meg og nyter livet. Jeg har hatt en helt fantastisk dag til tross for en nokså tidelig morgen. Reisen hit gikk helt greit. Jeg blir normalt veldig rastløs av å fly, men i dag sov jeg hele turen. Det var sååå deilig å våkne opp og så bare var jeg i Stockholm!

Dagen i dag har blitt brukt å gjøre oss kjent i byen, som også innebar litt shopping og mye spising. Vi spiste blant annet lunsj på en kjempe koselig plass som heter under Kastanjen. Jeg bestilte ertesuppe med pannekaker,  som tydeligvis er en veldig vanlig rett her i Sverige. Jeg hadde aldri hørt om den kombinasjonen før, men det var overraskende godt. Absolutt verdt å prøve. Utover dagen ble det litt kafébesøk også, vi kom over en plass som het Sjokolade fabrikken. Der fikk jeg servert varm sjokolade, og det var helt himmelsk. I morgen er planen å  gjøre oss enda mer kjent i byen, vi skal utforske Gamla Stan og området rundt Stureplan. Jeg gleder meg som bare det.

Det har regnet i hele dag, så jeg tok bare noe få bilder Ertesuppe og Pannekake
Varm sjokolademarienilsen

Mitt navn er Marie. Jeg er 19 år og kommer fra den lille vestlandsbyen Ålesund. Her på bloggen skriver jeg om mote, interiør og reising. Om du har noen spørsmål kan du enten kommentere her på bloggen, eller sende mail til mie96@live.no

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits